Откриха олимпийския шампион Милен Добрев мъртъв

Откриха олимпийския шампион Милен Добрев мъртъв | StandartNews.com

Бившият олимпийски шампион по вдигане на тежести Милен Добрев е намерен мъртъв. Това съобщи БЛИЦ и уточни, че тялото е открито в дома му в Пловдив. 

Добрев е намерен от родителите му.  Сигнал за случилото се е подаден в 13.28 ч. на тел. 112. Той живеел сам в пловдивския квартал "Тракия". 

Няма следи от насилие по първоначални данни. Най-вероятно спортистът е издъхнал след като получил инфаркт.

Милен Добрев е роден на 28 февруари 1980 г. в Пловдив. Тренира вдигане на тежести в клуб „Марица-Олимп" при треньора Кръстю Милев. Първият му успех е през 1996 г. на европейското първенство за юноши в Бургас. Тогава той печели бронзов медал в категория до 70 кг.

От 2001 г. заема трайно място в елита на световните щанги с шампионската титла от игрите на добра воля в Брисбейн. Световен шампион в средна категория на първенството във Ванкувър (2003). Европейски шампион (2003 и 2004). Световен шампион от първенството в Киев (2004).

Добрев печели златен медал от олимпиадата в Атина през 2004 в категория до 94 кг. Общо спечелва четири златни, два сребърни и два бронзови медала от големи първенства. След 17 години в щангите слага край на кариерата си след серия от тежки контузии в навечерието на олимпиадата в Пекин (2008).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай