Четирима от задържаните вчера в Слънчев бряг с обвинения

Четирима от задържаните вчера в Слънчев бряг с обвинения | StandartNews.com

Четирима от общо седем задържани по време на следствения експеримент в Слънчев бряг във торник, вече са с повдигнати обвинения. Това съобщи апелативният прокурор Даниела Попова на брифинг в Конферентната зала на Съдебната палата.

Десет са набелязани като обвиняеми за стрелбата в курорта. Трима от тях са привлечени веднага след стрелбата срещу Димитър Желязков, обясни тя, цитирана от бТВ.

Към настоящия момент по делото са извършени множество действия, няколко огледа на местопроизшествието, разпитани са множество свидетели, част от които са били очевидци на извършвани престъпления от страна на групата, а други са пострадали от нея. Иззети са оръжия, някои от които членовете на групата са се опитали да укрият в деня на престъплението. 

Конкретният повод не подлежи на коментар, коментира от своя страна главният секретар на МВР Георги Костов по повод определението "махленска свада".

Хората около Митьо Очите не са обект на настоящето разследване. Засега има доказателства само за групата на Божидар Кузманов, допълни Попова.

Към момента Димитър Желязков е жертва и сериозно пострадал, каза още говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай