Зрелищни арести в Бургас на възстановката за Очите

Зрелищни арести в Бургас на възстановката за Очите | StandartNews.com

Цялата група на Божидар Георгиев-Кравата бе зрелищно арестувана след днешния следствен експеримент в ресторант "4 you". Припомняме, че именно това заведение стана арена на престрелка между хората на Митьо Очите и друга група. 

Буквално няколко минути, след като разследващ полицай №1 на Бургас Златко Пеев проведе възстановката на събитията от нощта на 8 юни, във вътрешността на ресторанта бяха отведени седмината мъже, призовани като свидетели.

60 секунди по-късно разследващите дискретно напуснаха заведението, а призованите помислиха, че са свободни, докато пред заведението не се появиха 5 екипа тежко въоръжени полицейски сили, които натикаха доскорошните свидетели в полицейските автомобили. Адвокатите им останаха шокирани.

Следственият експеримент дал достатъчно доказателства, за да бъдат арестувани мъжете, твърдят запознати с разследването, цитирани от flagman.bg. 

Възстановката бе органиризана за пресъздаване на фаталната вечер на 8 юни, когато при престрелка пред бургаското заведение бе прострелят Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Негов гард загина. 

Състоянието на Очите още не е стабилно. След множество операции той остава с опасност за живота, като тази нощ бе преместен за лечение в столицата. 

След инцидента стана ясно, че охраната на Кравата стреляла по Митьо Очите. Самият Георгиев не се е мяркал в курорта от нощта на престрелката. В дискотечния бар е оставил управител, който да ръководи бизнеса, научи малко след престрелката "Стандарт".

Часове след днешната операция прокуратурата разпространи поясняващо съобщение: "Разследването на престъплението, извършено на 08.06.2016 г. в курортен комплекс „Слънчев бряг", както и на други престъпления, свързани с него – изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици, е поето от Специализираната прокуратура.

Днес, 28.06.2016 г. под ръководството на Специализираната прокуратура се извършват интензивни процесуално следствени действия. Работи се съвместно с ГДБОП – МВР и ОД на МВР – Бургас. По реда на ЗМВР са задържани 7 лица. Четири лица се издирват от МВР.

На място в гр.Бургас прокурори от Специализираната прокуратура преценяват основанията за повдигане на обвинения на задържаните лица". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай