Арестуваха беглец от правосъдието в Шумен

Арестуваха беглец от правосъдието в Шумен | StandartNews.com

Окръжната прокуратура в Шумен задържа за срок до 72 часа и внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо 42-годишния Недим Хюсеин от село Браничево, който се укрива от българското правосъдие от 24 ноември 2015 г.

На 29 октомври 2014 год. около 22 часа на пътя Силистра – Шумен 42-годишният мъж управлявал автомобила си „Форд мондео" с шуменска регистрация с превишена скорост. На 150 метра от разклона за село Пристое колата му застига и блъска магарешка каруца, в която пътуват братята Рейхан и Серхан Исмаил. Веднага след инцидента обвиняемият Хюсеин напуска мястото на произшествието. На 15 ноември 2014 г. пострадалият при катастрофата Серхан Исмаил починал, а на брат му лекарите отстранили слезката.

На 20 ноември 2015 год. Окръжната прокуратура в Шумен повдига обвинение за извършено престъпление по член 343, ал. 3, пр. 2 и 3, и б. „б", ал. 1, във връзка с ал. 4 във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс спрямо Недим Хюсеин. На 24 ноември 2015 г. обвиняемият, въпреки че е редовно призован, не се явил. Окръжната прокуратура в Шумен го обявила за местно и централно издирване и го привлякла като обвиняем при условията на задочното производство. Следите на издирвания обвиняем се губят почти една година.

Преди 20 дни той влязъл безпроблемно през ГКПП – Дунав мост и отишъл в родното си село Браничево. По време на престоя си там Недим Хюсеин прави скандал, при който е повикана полиция. Пристигналият полицейски екип установява, че виновникът за скандала се издирва и задържа 42-годишния мъж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай