Путин обича риба, а Обама - бургери

Путин обича риба, а Обама - бургери | StandartNews.com

Сред редицата политико-икономически проблеми, които се налага да решават ежедневно, президентите на Русия и на САЩ - Владимир Путин и Барак Обама, трябва да отделят време и за хранене. Техните обечи и вечери са строго планирани и в повечето случаи официални. Сайтът foodpanda надникна в менютата на двамата лидери, за да ви запознае с любимите им ястия.

Путин обича царска рибена чорба от есетра, която се сервира около 3 пъти седмично на трапезата. Любимото му предястие е пушена есетра с лимон и масло. За основно най-често набляга на варено говеждо месо, поднесено с пикантна заквасена сметана и чеснов сос. За цвят в тази чиния главният готвач поднася червени боровинки, които са акцентът на ястието. Президентът на Русия никога не сяда на масата без плато от колбаси, което съдържа печено свинско, пилешки рула, език, пушен бекон и осолена сланина. Путин никога не пропуска десерта, твърди се, че любимият му е домашно направен ягодов сладолед с карамел.

Любимата закуска на Обама е мюсли с мляко и мед. Той споделя, че това е "здравословният спомен" от детството. Обича леките храни, които му дават енергия за целия ден. Едно от любимите му предястия е сьомга, поднесена с бял ориз и сос от джинджифил и лайм. Яде голямо количество сирена и по-малко месо. Публичен факт, че е изключителен почитател на бургерите, макар да ги консумира все по-рядко. От Белия дом споделят, че президентът на САЩ е опитвал бургери в над 30 държави, а фаворитът му е от Колорадо. Най-вкусното суши пък ял в Токио. За десерт обича чист, черен шоколад. Сред храните, които не харесва, са майонеза, аспержи и цвекло.

На последната среща между двамата лидери било сервирано пуешко филе с мариновани гъби, блини с червен хайвер и пъстърва, телешко филе с печен картоф и рула от сьомга и кралски скариди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай