Камерън и Меркел работят заедно срещу социалния туризъм

Камерън и Меркел работят заедно срещу социалния туризъм | StandartNews.com

Лондон. Британският премиер Дейвид Камерън и германският канцлер Ангела Меркел ще обединят усилия в затягането на правилата в ЕС с цел изкореняване на социалния туризъм, съобщава вестник "The Daily Express".

Германия обмисля ограничаването на времето, в което безработни мигранти от други страни в ЕС могат да остават в страната и да си търсят работа. В специален доклад се препоръчва злоупотребите със социалните помощи от мигрантите от ЕС да бъдат наказвани с временна забрана за влизане в страната.

"Разговарях с Ангела Меркел лично миналата седмица и възнамеряваме да работим заедно с шведския премиер, с холандския премиер да затегнем нещата в тази област", каза британският премиер.

В края на миналата година кметовете на 16 германски града отправиха молба за помощ за справянето с мигрантите от Източна Европа, главно роми от Румъния и България, които обвиниха, че източват системата за социално подпомагане.

Британското правителство въведе ограничения в достъпа до социални помощи и улесни експулсирането на просяци и бездомници точно преди да отпаднат ограниченията за мигранти от Румъния и България. Премиерът Камерън е подложен на силен натиск от депутатите от консервативната партия да затегне имиграционните правила в ЕС заради растящата популярност на крайнодясната Партия за независимост на Обединеното кралство на Найджъл Фараж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай