Църквата видя Божи знак в метеорита

Църквата видя Божи знак в метеорита | StandartNews.com

Църквата съзря Божия пръст в падането на метеорит. "От Светото писание знаем, че с помощта на стихийните сили Господ често дава знаци и предупреждения на хората. Мисля, че не само за жителите на Урал, но и за цялото човечество последният метеоритен дъжд е напомняне за това, че живеем в крехък и непредсказуем свят." Това заяви митрополитът на Чебялинск Теофан след като части от метеорит паднаха в региона тази сутрин.

Той обаче отбеляза, че природният феномен не е повод за паника и депресия.

"В края на краищата никакво стихийно бедствие, заболяване и дори смърт не може да ни отдели от Бога... Моля ви в следващите часове и дни да проявите духовна трезвост и молитвено единство, да си дадете психическа подкрепа един на друг. Радостното е, че Господ ни предпази по-сериозни последици и трябва да сме му признателни за тази милост", каза митрополитът.

По последни данни над 900 души са потърсили помощ заради различни наранявания от счупените прозорци и разрушенията. Сред пострадалите има и 150 деца. В стотици домове доставките на газ са прекъснати, тъй като системата за безопасност се е задействала. Прекратени са занятията в училищата и университетите, а властите призовават предприятията да пуснат работниците си, за да могат да сменят счупените прозорци в домовете си. През нощта се очаква температурите в региона да паднат до минус 17 градуса.

Падналият метеоритт захрани с нови доводи теориите на фаталистите за наближаващия край на света. Някои правят връзка с оттеглянето на Бенедикт VXI от католическия престол и пророчествата, че следващият папа ще е последен. Привържениците на източните религии пък припомнят, че в годината на Черната змия се очакват бедствия и катаклизми.

В Русия учените от сутринта обясняват каква е вероятността инцидентът с метеорита в Челябинск да се повтори. Стотици хиляди са астероидите, които обикалят в Слънчевата система. Евентуален сблъсък със Земята може да причини пожар, земетресение или цунами, съобщава РИА Новости. Предполага се, че метеоритът в Челябинск може да се е откъснал от огромния астероид 2012 DA14, който ще премине над Индийския океан тази вечер.

Според специалистите метеоритът, разбил се в Челябинск, се е движел с 30 км в секунда. Това е уникален случай в историята на астрономията, защото досега не е имало толкова много ранени при падането на небесно тяло, казват експертите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай