Обама рони сълзи от гордост

Обама рони сълзи от гордост    | StandartNews.com

Президентът на САЩ Барак Обама се разплака публично два пъти за три дни заради силните емоции, свързани с преизбирането му. След като отрони сълза на заключителния си митинг в Айова в понеделник, в четвъртък Обама се разплака по време на реч пред служители от кампанията му в Чикаго.

"Когато днес ви гледам, не си мисля, че ми напомняте за мен самия - всъщност вие сте много по-добри от мен - по-умни сте, по-организирани сте, по-ефективни сте. Много съм горд с всички вас", каза Обама през сълзи.

Междувременно стана ясно, че Обама печели изборите и във Флорида, въпреки че броенето на гласовете не е приключило. По последни данни той води срещу Ромни с 0,7%, или около 50 000 гласа. Остават още малко необработени бюлетини, които не се очаква да променят резултата. Затова и лидерът на демократите в щата официално поздрави Обама за победата на партията си. Представители на републиканците пък също са признали загубата си, съобщава Би Би Си.

Снощи Обама трябваше да произнесе първата си реч след преизбирането, която бе на тема икономика. Малко след 19 ч българско време трябваше да започне неговото видеообръщение от Белия дом, в което той да говори за необходимостта от избягване на "фискалната скала" и постигането на споразумение с републиканците в Конгреса за бюджетния дефицит. Въпросът трябва да се реши спешно до края на годината, тъй като от 1 януари 2013 г. влиза в сила закон, който автоматично орязва бюджета на всички държавни учреждения и може да доведе до нова рецесия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай