Убиха Немцов, Путин видя провокация

Убиха Немцов, Путин видя провокация | StandartNews.com

Убийство в центъра на Москва разтърси света тази нощ. Руският опозиционен лидер Борис Немцов беше ликвидиран с няколко куршума в 23,40 часа местно време на Москворецки мост.

МВР съобщи, че има свидетели на убийството на известния руски политик. В момента на нападението той е бил с момиче, родено през 1991 г., жителка на Киев. В момента тя дава показания пред полицията.

Кремъл съобщи, че президентът на Русия Владимир Путин е бил информиран незабавно за убийството на Борис Немцов. Държавният глава е наредил на ръководителите на Следствения комитет, МВР и Федералната служба за сигурност да създадат следствена група за разследване на убийството на политика и да поемат контрола над хода на следствието, съобщи говорителят Дмитрий Песков.

„Путин е отбелязал, че жестокото убийство има всички признаци на поръчково и носи изключително провокативен характер", каза Песков. Президентът е изразил съболезнования на семейството на убития.

Немцов започна политическата си кариера като губернатор на региона Нижни Новгород в централна Русия. В края на 90-те години бе назначен за вицепремиер по време на управлението на бившия президент Борис Елцин.
След като напусна парламента през 2003 г., той основа и ръководи няколко опозиционни партии и групи.

 Още снимки на знаковот убийство вижте тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай