Путин: Мой дълг е да върна терористите на бог

Путин: Мой дълг е да върна терористите на бог | StandartNews.com

Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно. Това заяви руският президент Владимир Путин, след като Москва официално потвърди, че руският самолет в Египет е свален от бомба, съобщи телевизия Russia today.

Думите на Путин бяха предадени от водещата на "Russia today" Реми Малуф, която туитна казаното от руския държавен глава в нейния профил в Туитър.
Путин издаде декрет в сряда, с който създава комисия за борба с финансирането на терористите. Руският президент заповядва на генералната прокуратура, централната банка и регионалните власти да предават всяка информция за подозрителни действия.

Владимир Путин отиде лично в генералния щаб на руската армия, където обсъди заедно с висши военни операцията в Сирия. Началникът на генщаба Валери Герасимов заяви, че са били пренасочени 10 спътника, които чрез руското военно-космическо разузнаване ще дават много повече снимки от територията на близкоизточната държава. Той обяви, че руските удари в Сирия са увеличени два пъти, а бомбардировачи от стратегическата авиация с хирургическа точност са нанасяли удари по позициите на "Ислямска държава" в Сирия. По различни наземни цели в Сирия са били изпратени 34 крилати ракети.

В същото време Путин заповяда на руския военен крайцер "Москва", намиращ се край бреговете на Сирия и осигуряващ охраната на руската военна база в Латакия, да влезе в контакт с френския "Шарл дьо Гол" и да започнат да изпълняват общи военни действия в Средиземно море.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай