Путин към Ердоган: Писна ми от българите

Путин към Ердоган: Писна ми от българите | StandartNews.com

"Писна ми от българите", e казал руският президент Владимир Путин на турския си колега Реджеп Ердоган, с който се срещна на 1 декември, пишат турски дипломатически източници, цитирани от вестник "Хюриет".

Русия се отказва от "Южен поток" най-вече заради трудностите, които създават българските власти, е обяснил Путин в Турция.

"Със Запада и ЕС зад гърба им ни предизвикват и ни се противопоставят. Отлагат проекта", казал още руският президент на Ердоган.

Припомняме, че Владимир Путин обяви края на проекта за газопровода "Южен поток" по време на съвместна пресконференция с Реджеп Ердоган на 1 декември. Чрез проекта 63 милиарда кубични метра природен газ трябваше да достигнат до европейските пазари през газопровод през Черно море и България.

Неочакваното изявление на Путин беше изненада дори за най-близките му сътрудници, които разбраха за решението по време на разговорите с екипа на Ердоган. Отказването на Путин от "Южен поток" принуди руския президент и турския му колега да търсят нови пътища за строеж на газопровода. Двамата лидери се съгласиха да започне техническата работа по строителството на нов газопровод от Русия до Турция, пише още турското издание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай