Москва: САЩ удрят болници в Сирия, а не ние

Москва:  САЩ удрят болници в Сирия, а не ние | StandartNews.com

Двете страни се обвиняват взаимно за атаки срещу цивилни в Алепо

САЩ и Русия се обвиниха взаимно за бомбардировки срещу болници в сирийския град Алепо, съобщи в. "Правда". В сряда представител на Пентагона заяви, че руски самолети са стреляли по цивилни в града. Вчера обаче от Москва обявиха точно обратното - самолетите били американски. Взаимните обвинения са по повод атаки срещу Алепо, извършени онзи ден.
"Ситуацията в и около Алепо става все по-страшна. С унищожаването на двете главни болници в града при руски атаки и нападения на режима над 50 000 сирийци нямат достъп до животоспасяваща помощ", заяви в сряда говорителят на американската операция в Сирия полковник Стив Уорън. Властите в Москва обаче посочиха, че техни военни не са изпълнявали полети в района и атаката вероятно е дело на американци. Според говорителя на руското министерство на отбраната Игор Конашенков в сряда два американски самолета А-10 са нанасяли удари над Алепо, като са поразили 9 обекта. "Никакви руски самолети не са извършвали удари в района на Алепо вчера. Най-близката мишена е на около 20 км извън града", заяви той. Конашенков обаче призна, че все още се изяснява какви са атакуваните девет обекта.

Междувременно продължава масовото изтегляне на цивилни от Алепо, бягащи от военните действия в района. 50 000 души са напуснали града, съобщи Международният комитет на Червения кръст. Водоснабдяването е отрязано и хуманитарната ситуация се влошава много бързо, предупредиха от организацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай