22:45 ч.

28.10.17

1 мин.

0

0

0

Принцът на Саудитска Арабия обеща религиозни реформи

от Николина Александрова |

Принцът на Саудитска Арабия обеща религиозни реформи

В Саудитска Арабия християнството е забранено, както и всички други религии, различни от исляма, но принц Мохамед бин Салман Ал Сауд обеща реформи, както и да се върне в страната „умерения ислям“ на търпимост и толерантност.


В обширно интервю за Guardian, той посочи, че смята консервативната политическа система, която съществува в страната през последните 30 години, „за ненормална“ и смята, че една от проявите на духовна реакция на консерватизма и радикализъм е революцията в Иран. „Ние просто се връщаме към това, което винаги сме изповядвали – умерен ислям, отворен за целия свят и за всички религии“, каза принцът в интервюто.


„Седемдесет процента от населението на страната са под 30-годишна възраст, и  честно казано, никой от нас не иска да посвети живота си във войната с екстремистки възгледи, ние искаме да ги унищожи, тук и сега „, каза той.


След подобно обещание преди години бяха направени редица промени и в Египет. Очаква се и в Саудитска Арабия да последват значителни промени


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент