Парламентът в Либия отхвърли и новия кабинет

Парламентът в Либия отхвърли и новия кабинет | StandartNews.com

Триполи. Парламентът в Либия отхвърли състава на новото правителство, предложен от върнатия на поста министър-председател Абдулах ат Тини, предаде парламентарният говорител Фарадж Хашим, цитиран от "Ройтерс". Тини имаше за задача да състави кабинет от не повече от 10 души, а въпросният отхвърлен вариант се състоеше от 16 министри.

От март тази година Тини заема длъжността на министър-председател, през юни той подаде оставка след като в страната се състояха парламентарни избори. По-късно парламентът излъчи бизнесмена Ахмед Майтик за премиер, либийският съд обаче обяви това за противоконституционно и го отмени. Така в началото на месеца Тини отново беше върнат на поста и му беше възложена задачата да състави новото либийско правителство.

Междувременно в страната сраженията между въоръжени бунтовнически групи и ислямисти, които подкрепиха свалянето на Муамар Кадафи през 2011 г., продължават , като се претендира за власт над територии, петрол и други ресурси. Управлението на Тини не успя да въдвори ред в страната, а международните наблюдатели предричат открита гражданска война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай