Великобритания се готви да приеме още бежанци

Великобритания се готви да приеме още бежанци  | StandartNews.com

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън днес трябва да обяви плановете на страната да увеличи броя на бежанците, които ще бъдат допуснати на Острова, информира BBC.

Все още не е ясно за каква цифра става дума, но министър-председателят вече заяви, че Великобритания ще продължи да приема "с хиляди".

Допълнителният брой бежанци ще дойде от лагерите по границата на Сирия, а не от хората, които вече пристигнаха в Европа.

Премиерът е критикуван в страната си заради водената досега политика спрямо бежанците и бе призован да обърне повече внимание на тази криза.

По всяка вероятност Камерън ще обяви намеренията си в Испания след срещата с други европейски лидери. Той трябва да разговаря с колегите си от Мадрид и Лисабон като основна тема трябва да бъде желанието на Великобритания за реформиране на ЕС. Очаква се обаче кризата с мигрантите да измести фокуса на разговорите.

След публикуваната снимка в британската преса на тялото на удавеното дете на турските брегове, общественият натиск върху Камерън за допълнителни действия се увеличи. Вчера премиерът заяви, че е като баща е изключително разстроен от фотоса на 3-годишното дете, но въпреки това заяви, че приемането на повече хора не е отговорът. Очаква се днес обаче той да излезе с променена позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай