Служебното правителство на Гърция положи клетва в Атина

Служебното правителство на Гърция положи клетва в Атина | StandartNews.com

Премиерът на служебното правителство Василики Тану, както и 22-мата министри и заместници, положиха клетва в Атина.

Служебният кабинет има основна задача да осигури безпрепятствено провеждането на извънредните парламентарни избори на 20-и септември. В състава на кабинета са включени експерти, както и лица, участвали в предишни правителства. Министър на външните работи е Петрос Моливиатис, дипломат, заемал същия пост в правителството на консерваторите. Финансов министър е Георгиос Хулиаракис, който участваше в гръцкия екип по преговорите с кредиторите.

Мандатът на служебният кабинет е 24 дни до деня на извънредните парламентарни избори. Лидерите на партиите вече заявиха, че независимо от резултатите ще съставят правителство и няма да се достигне до поредица от избори.

Днес бяха публикувани и социологически проучвания, които сочат като първа партия по доверие отново СИРИЗА. Радикалната левица на Алексис Ципрас получава 23% доверие, докато консервативната партия "Нова демокрация" се движи в рамките на 20% подкрепа. Очаква се тези данни да се променят чувствително до деня на изборите защото 25% от гърците още не са решили за кого да гласуват, а и кампанията на партиите едва сега започва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай