Самоделка избухна в лондонското метро, 18 са в болница /ОБНОВЕНА/

Снимка на останките от самоделното взривно устройство

Самоделка избухна в лондонското метро, 18 са  в болница /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Експлозия е избухнала на метростанция Парсънс грийн в Западен Лондон, съобщи "Сън".

Има данни за няколко души с изгаряния по лицето, много други са в паника. На снимката от метрото се вижда горяща торба от известна верига магазини, за която се твърди, че преди това е избухнала.

Според "Сън" спешните служби вече са на мястото, по непотвърдени данни има няколко пострадали. Движението на влаковете е спряно по т.нар. District Line в участъка между станции "Ърлс корт" и "Уимбълдън".

Според информации на очевидци, експлозивното устройство е било поставено в торба на "Лидл" и оставено до вратата на вагон. Очевидци от влакчето казват, че чули силен шум и вратата на вагона изведнъж бела обвита в пламъци.

От разпространявана в "Туитър" снимка на предполагаемия източник на експлозията се вижда, че няма значителни поражения във вагона. Репортери разказват, че повечето пострадали са попаднали в паническа блъсканица при опита на хората да избягат от мястото.

В района на метростанцията се намира мостът Уондсуърт, разположен на река Темза. В близост са още стадионите на "Челси" и "Фулъм".

Службите за спешна помощ изпратиха в района екип за работа с опасни вещества, а полицията посъветва хората да избягват околностите на "Парсънс грийн".

Хората са били предупредени за мъж, който е въоръжен с пистолет или нож, заради което полицията ги съветва да избягват района.

Впоследствие се установи, че експлозивът не се е взривил изцяло. Може би това е и причината инцидентът засега да приключи с 18 приети в болница, като никой не е с опасност за живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай