Путин: Европа не забелязва украинските атаки срещу цивилни

Путин: Европа не забелязва украинските атаки срещу цивилни | StandartNews.com

Якутск. Руският президент Владимир Путин обвини европейските държави, че игнорират директните атаки на украинската армия срещу цивилни граждани в източната част на страната, предаде АФП.

"Украинската армия насочва директно своя огън срещу жилищни райони, но за съжаление много държави, включително от Европа, предпочитат да не забелязват това", каза Путин от източния сибирски град Якутск в коментар, излъчван по руската телевизия.

Путин определи бунтовническите операции като начин за защита на цивилното население. "Целта на бунтовническите сили е да попречат на украинската армия и артилерия да стреля по цивилни жилищни райони", заяви той.

През последните дни Путин нееднократно призова за "съществени" преговори между Киев и представители на източната част на Украйна за решаване на кризата.

Путин не пропусна и да разкритикува властите в Киев.

"Аз мисля, че главната причина за конфликта е, че днешните украински власти не искат да водят съдържателен политически диалог с източната част на своята страна", заяви Путин.

Представители на Киев, Москва и ОССЕ трябва да се съберат в Минск за среща на така наречената Контактна група, но не е ясно дали представители на про-руските сепаратисти ще присъстват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай