Принцесата ще се казва Шарлот Елизабет Даяна

Принцесата ще се казва Шарлот Елизабет Даяна | StandartNews.com

Кейт и Уилям обявиха името, което са решила да дадат на малката принцеса и успяха да изненадат почти всички. Името на малката принцеса е Шарлот Елизабет Даяна. Решението на двамата родители успява да удовлетвори всички желаещи името й да е част от семейната история. Името беше обявено от двореца Кенсингтън, където понастоящем е цялото семейство.

Първото име на бебето е Шарлот, което е с френски корени, но в същото време е й женският вариант щастливия дядо Чарлз. Второто име е в чест на кралицата, а третото на покойната принцеса Даяна, майка на Уилям. В същото време името Шарлот се оказа, че е част от пълното име на сестрата на Кейт - Пипа Мидълтън.

Както по-рано писахме името е било избрано от двамата родители скоро след раждането, но те предпочетоха първо да го споделят с кралицата и едва след това оповестят публично. Малкото момиченце вече си има и официална титла и тя е "Принцеса на Кеймбридж".

В кралската история на Англия жените носили името Шарлот са малко. Крал Джордж IV кръщава дъщеря си Шарлот, но тя е известна с това, че е починала на 21 години. През 1744 година се ражда друга Шарлот, която става съпруга на крал Джордж III. С това се изчерпват имената на кралските особи, носили това име на Острова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай