Отчаян бизнесмен блъсна кола в централа на партия

Отчаян бизнесмен блъсна кола в централа на партия | StandartNews.com

Отчаян испански бизнесмен бе арестуван, след като умишлено блъсна колата си, в сградата на централата на управляващата Народна партия в Мадрид, предаде АФП и Ройтерс. Инцидентът вдигна на крак полицията. Десетки полицейски коли блокираха централната столична улица, където се намира сградата на НП и отцепи района.

В колата на отчаяния гражданин имало две газови бутилки пропан-бутан с химически добавки, които са взривоопасни, но за щастие, не са експлодирали и никой не е пострадал.

Задържаният е 37 г. Даниел Перес Берланга от град Теруел. Мъжът заяви пред органите на реда, че политиката на правителството е подкопала бизнеса му, вследствие на което той напълно е фалирал и нямал вече пари и за хляб, съобщи в. Ел Мундо. Предварителната проверка показала обаче, че Берланга нито е в списъка на предприемачите, нито в ръководните органи на предприятия.

Зам. генералният секретар на Народната партия Карлос Флориано отбеляза, че на зданието са нанесени съществени щети и изрази задоволството си от факта, че никой не е пострадал, тъй като колата се забила точно в стаичката на чистачката, която за щастие била в другият край на офиса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай