Бойко Борисов пристигна в Рим

Бойко Борисов пристигна в Рим | StandartNews.com

С правителствения фалкон в италианската столица кацна премиерът Бойко Борисов заедно с българска делегация, включваща министъра на културата Боил Банов, представители на вероизповеданията у нас, на академичната общност и дейци на културата.

Посещението е по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Традицията в този ден повелява български делегации, ръководени на най-високо ниво да посещават Рим, за да почетат делото на светите братя Кирил и Методий. След кацането в италианската столица делегацията, начело с премиера Бойко Борисов, ще се включи в множество събития за празника. Ще се проведе традиционното поклонение пред гроба на св. Кирил и посещението на базиликата „Санта Мария Маджоре". Новото тази година е, че посещението ще бъде осъществено съвместно с делегацията на Република Македония, ръководена от Зоран Заев.

Двете делегации ще участват и в официалния прием, даван в българското посолство в Италия по случай празника на духовността. При посещението си в Рим българската делегация ще поднесе цветя на паметника на патриарха на българската литература Иван Вазов и ще присъства на молебен за здраве и успехи на българския народ, отслужен в храма „Св. Павел ала Регола", в който черкуват членовете на Българската православна църковна община. През утрешния ден премиерът Борисов ще бъде на аудиенция при Негово Светейшество папа Франциск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай