Българска шевица на ревера на британската кралица

Българска шевица на ревера на британската кралица | StandartNews.com

Българска шевица на ревера на британската кралица. Съпругата на президента Румен Радев подари брошка с български орнаменти по време на аудиенцията на държавния глава при Елизабет II. Идеята за най-новото бижу в колекцията на кралицата се ражда за секунди.

В продължение на 11 години Ина Асса работи във Франция за модни къщи от ранга на Пако Рабан и Живанши. Връща се да твори у нас.

Създава тоалети и аксесоари и за съпругата на президента Десислава Радева, която преди година идва със специална задача. Поводът е специален - посещение при кралица Елизабет, разказва NOVA. Така се ражда идеята за брошка с шевици в комбинация с камъни Сваровски. Вдъхновението за Ина идва от шевиците на традиционна българска покривка.

В света на политиката брошката е не просто бижу, а често послание и кралицата не прави изключение. По време на срещата си с Доналд Тръмп поставя на ревера си брошка - подарък от семейство Обама.

За 66 години на трона кралица Елизабет е получила хиляди подаръци от целия свят. От будистки молитвен шал, дар от Тибет, през вази с лика на кралицата и принц Филип, подарени от президента на Узбекистан. Специално изработен стол от Уганда и торбичка със сол от Британските вирджински острови. Сред по-закачливите са зимни ръкавици, подарък от Канада по повод Олимпиадата във Ванкувър. Друг подарък е истинска кост от динозавър - отново дар от Канада.

За шест десетилетия кралицата е получила и някои съвсем живи подаръци като породист кон от съветския лидер Никита Хрушчов, 500-килограмов слон от Камерун и дори нилски крокодил. Те не обитават Бъкингамския дворец, а са в лондонската зоологическа градина.

Междувременно на нетипичен подиум дизайнерката Ина Асса представи новата си колекция есен-зима. Моделите, които дефилираха с новите облекла, са клиенти на модната марка. Сред тях бяха известни лица от сферата на бизнеса, както и момиче със Синдром на Даун. Колекцията е вдъхновена от всички жени, които работят в офиса или извън него. Семплата линия от колекцията на Ина Асса е допълнена и с брошки от камъни. Дрехите са подходящи както за всекидневно облекло, така и за официален повод.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай