Англия се готви за касапница като в Тунис

Англия се готви за касапница като в Тунис | StandartNews.com

Англия се подготвя за кървава атака като тази на Ислямска държава в Тунис. Днес по улиците на Лондон се проведе масово учение срещу тероризма. Военните служби, полицията и шпиони проведоха акцията, която беше тест как службите за бързо реагиране ще се справят със подобна смъртоносна атака.

Това е най-голямата подобна масова проява, която се е провеждала някога в света. Операцията се нарича Strong Tower, в нея се включиха повече от 1000 полицаи, въоражените сили, транспортни работници и служители в общината.

В извънредните сцени взеха участие и доброволци, които представляват различни членове на обществото. Те бяха завързани с окървавени кърпи, с прикрепени фалшиви отрязани крайници.

Заместник-комисар Максин де Брунер заяви, че никога досега не е бил натоварен с проява от подобен мащаб, проектирана да бъде толкова реален.

Драматичното публично оповестяване на това как службите биха се справили с подобна атака като тази на ИД в Тунис е предпоставка за сериозните намерения на Великобритания да спре подобни нападения. Властите не се отказват да намерят извършителите на зверските убийства над сънародниците им. 39 души бяха убити от превъртял джихадист на плаж в Тунис, повечето от жертвите се оказаха британци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай