Румен Ралчев благослови руските тамплиери

Румен Ралчев благослови руските тамплиери  | StandartNews.com

В Москва бе открит първият Конвент на приората в страната

С тържествена церемония в тамплиерския храм "Св. Георги" в Москва бе положено началото на първия руски Конвент на приората в Русия. Специално за церемонията Великият приор на тамплиерите в България Румен Ралчев поведе за руската столица 13 рицари от българското братство. На свещения ритуал присъства и Великият приор на Сърбия Драгутин Загорац. Руският приорат е признат на световен Магистрален съвет, но засега е в рамките на българския. Старт на грандиозното събитие даде тамплиер номер 1 на Русия Александър Шаравин. "Братството упражнява, утвърждава и популяризира християнските добродетели, благотворителността, както и да се живее непокварено, според заветите на нашата добра християнска традиция. Рицарското благородство трябва да бъде съхранявано и използвано изключително и само за благото на човечеството", припомни той.

С молитва от Светото писание и запалването на тамплиерските свещи в четирите основни цвята - черна и бяла, символизиращи Храма и мира, червена, символ на кръвта на загиналите рицари, и зелена, носеща в себе си надеждата за по-добър свят, започна церемонията. В присъствието на Рицари, Дами и поканени гости бе извършен и ритуалът по приемането на рицар. "Голяма чест бе за мен да присъствам на първия Конвент на приората на Русия. Българското братство са ментори на руските братя, което заедно с присъствието ни тук за пореден път доказва нашата близост като славяни и християни", каза в приветствието си тамплиер номер 1 на Сърбия Драгутин Загорац.

В края на церемонията Румен Ралчев поднесе на руските си събратя изключителен подарък - старинен кръст, датиращ от руско-турската освободителна война.

"Този свят кръст е тръгнал от Русия към България по време на руско-турската война. Благодарение на нашите братя от Велико Търново той стана собственост на Ордена, а аз сега го връщам в родината му. В средата на октомври 2016-та София ще е домакин на Световния Магистрален съвет. Тогава ще гласуваме за Великите приорати на Русия и Украйна. Независимо от отношенията между двете страни ние работим единодушно за признаване и на двата приората, тъй като ние сме ментор и на двете държави. Поддържаме топли и дружествени отношения в името на единните цели", поясни за "Стандарт" Румен Ралчев.

Тържествената церемония в Москва завърши традиционно с молитвата "Отче наш", вино и нафора, символика, обединяваща миряните по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай