Освобождават българите в Судан днес или утре

Освобождават българите в Судан днес или утре | StandartNews.com

Сънародниците ни са добре, не е поискан откуп, за да бъдат освободени

Шестима българи, които са задържани в Судан, най-вероятно ще бъде освободени днес или утре. Това заяви пред Нова тв Георги Спасов, председател на борда на директорите на „Хели Еър".

"Говори се, че днес ще бъдат освободени, най-късно това може да стане утре", изтъкна той.

"Вчера около 17.00 часа имаше телефонна връзка на нашия персонал с техните семейства. Състоянието им е добро, гледат ги добре и се очаква да бъдат освободени", коментира още Спасов.

Припомняме, че нашите сънародници са изпълнявали мисия на ООН и пътували с хеликоптер, който е бил свален. Вчера стана ясно, че няма да се водят преговори и няма да се иска откуп за българите. Оказва се, че бунтовниците, които враждуват с правителството на Судан, са помислили, че летателната машина е вражески хеликоптер.

Целта на похитителите е чрез задържането на нашия хеликоптер да се даде гласност на някакви техни искания пред световната общественост, каза по-рано пред "Стандарт" изпълнителният директор на авиокомпания "Хели Еър" Захари Алексиев.

Екипажът на хеликоптера на „Хели Еър" е пътувал от Румбек, Южен Судан, до Хартум в Судан за извършване на технически преглед. Той е попаднал в забранена от бунтовниците зона.

Повече подробности за случая с българите, попаднали в судански капан, четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай