Нападнаха Веселина Кацарова в Инсбрук

Нападнаха Веселина Кацарова в Инсбрук | StandartNews.com

Оперната певица Веселина Кацарова е била нападната от арабски бежанци при опит да бъде ограбена в австрийския град Инсбрук, съобщава агенция АП. Пред БНР майката на артистката, която живее със съпруга си в Стара Загора, потвърди инцидента, при който дъщеря й е получила нараняване на главата.

Оперната певица била в алпийския град за участие във фестивал за антична музика. На връщане от репетиция я нападнали двама арабски бежанци на видима възраст между 20 и 25 години. Те направили опит да измъкнат дамската й чанта, но като не успели, единият я блъснал, тя политнала и ударила главата си в стената на близката сграда. Кацарова е била настанена и в болница, като изследванията не са потвърдили мозъчно сътресения. Сега тя се възстановява в дома си в Швейцария и заради инцидента е отложила участието си във фестивала.

Нападателите и досега не са заловени от полицията на Инсбрук. При подаването на жалбата полицаите казали на българското мецосопрано, че всеки втори ден има посегателства над жени на улицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай