Загинали и ранени след мощен трус и свлачища в Япония
Японците почетоха жертвите от атомната бомба над Хирошима


12:05 ч.

23.08.18

1 мин.

0

3

0

Китай отвръща на удара – налага нови мита в отговор на американските

от редактори |

Китай отвръща на удара – налага нови мита в отговор на американските

Илюстрация: CNN


Пекин наложи днес 25-процентни мита върху внос на американски стоки на стойност 16 млрд. долара, предадоха световните агенции. Решението е в отговор на влезлите в сила 25-процентни американски мита върху китайски вносни стоки на същата стойност.


В интервю за Ройтерс в понеделник президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Китай, че манипулира валутата си, за да компенсира митата, които трябва да плаща на САЩ. Освен това той посочи, че не очаква голям напредък от започналите вчера във Вашингтон двудневни преговори с Китай.


Новите налози се прибавят към вече въведените на 6 юли 25-процентови мита върху китайски стоки за 34 млрд. долара. Китай реагира с налагане на същите мита върху американски стоки на същата стойност.


Двете най-големи световни икономики са в търговски спор след обвиненията на САЩ, че Китай използва агресивни тактики, включително киберкражби. Администрацията на Тръмп обвинява Китай, че лишава американските фирми от възможността да експлоатират лицензи, както и че прониква в американски търговски компютърни мрежи за получаване на неразрешен достъп до важна търговска информация.


На 1 август търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзър съобщи, че президентът Тръмп му е възложил да проучи възможността да увеличи митата от 10 на 25% върху китайски вносни стоки за 200 млрд. долара.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:33 · 24.08.2018
KOR ZA USA OLE
Потребител · 14:33 · 23.08.2018
чува се гласът на пророчицата Ванга идва нечий край....
Потребител · 17:34 · 23.08.2018
@Потребител да, нашият
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент