Тръмп обяви война на Хилари

Тръмп обяви война на Хилари | StandartNews.com

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че хвърля ръкавиците в битката срещу Хилари Клинтън, след като беше нападнат на конгреса на Демократическата партия.

В Колорадо милиардерът завърши 5-дневна предизборна обиколка, в която посети 7 щата. По време на сбирките неговите поддръжници скандираха "заключете я", имайки предвид Клинтън да бъде вкарана в затвора. Според тях бившата първа дама на САЩ трябва да бъде съдена за използването на личния й мейл за секретни документи.

Тръмп през цялата седмица повтаряше, че основната му цел е да победи Клинтън на президентските избори на 8 ноември. Накрая обаче милиардерът започна да се съгласява със скандиранията на поддръжниците. "Честно, започвам да се съгласявам с вас. Няма повече "Господин готин", закани се той в Колорадо, повтаряйки, че Клинтън е катастрофа.

Демократите често повтаряха, че Тръмп няма темперамент да бъде президент на САЩ, но милиардерът е на обратното мнение. "Мисля, че имам най-добрия темперамент или поне един от най-добрите сред всички, които някога са се кандидатирали за поста", изтъкна той.
Първото проучване на общественото мнение след края на конгреса на демократите пък показа, че Хилари изпреварва с 6% Тръмп - 40,5% срещу 34,6%. Около 25% от участниците в анкетата избират "друг" кандидат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай