Откриха мъртъв внук на милиардер (ОБЗОР)

Откриха мъртъв внук на милиардер (ОБЗОР) | StandartNews.com

Гадаят причината за смъртта на Андрю Гети, не изключват бурен секс

Един от внуците на основателя на американската петролна компания "Гети Ойл" Жан Пол Гети - Андрю, бе намерен мъртъв в дома си в "Холивуд Хилс" в района на Лос Анджелис. Фамилията Гети е една от най-богатите в САЩ и имената на членовете й често попадат в новините.

Според предварителното разследване, 47-годишният Андрю е починал от естествена смърт или при нещастен случай, обявиха следователите, цитирани от в. "Лос Анджелис Таймс". Полицията обяви, че милиардерът бил открит гол от кръста надолу на пода в банята на дома си. По тялото му имало следи от травма, причинена от тъп предмет, но още не се знае дали тя е предизвикана от падане или от друга причина. Веднага се появиха слухове, че тежките наранявания са в следствие на по-груб секс. Приятелката на Андрю бе задържана за кратко, за да бъде разпитана, но по-късно бе освободена. Именно тя подала сигнала за смъртта му в 14,18 ч. В дома следователите открили предписани лекарства и научили, че Гети не се чувствал добре в последните месеци. Той имал записан час за лекар. Преди 2 седмици Андрю се опитал да издейства съдебна заповед срещу жена, чието име не се споменава, твърди вестникът. От полицията в Лос Анджелис съобщават, че срещу Гети е имало 31 сигнала, подадени от съседи, оплакващи се от шумни скандали и бурни купони. Често пъти в дома му били откривани психотропни вещества, за които обаче имало рецепти.

Андрю Гети е един от четиримата синове на Ан и Гордън Пи Гети. Баща му е един от тримата синове на Жан Пол Гети (1892-1976), който пък е един от първите доларови милиардери в света и някога най-богатият човек в САЩ. Основателят на петролната империя "Гети Ойл" бе прочут и като страстен колекционер на произведения на изкуствата, създател на тръстов фонд, който сега финансира музея "Жан Пол Гети" и на няколко други организации. Сп. "Фобрс" оценява състоянието на Гордън Гети на 2,1 млрд. долара, а на цялата фамилия - на 5 млрд., което я поставя на 54-о място сред богаташите в САЩ. Друг от внуците на Пол Гети - Марк, пък е създател на фотоагенцията "Гети Имиджис".

Смъртта на Андрю е поредната беда, която се стовари върху милиардерското семейство. Петият син на Жан Пол Гети - Тимъти Уеър Гети, единственият от петата му и последна съпруга, умира от тумор в мозъка през 1958 г. едва 12-годишен. За друг от синовете му - Джордж Франклин Гети II, се твърди, че е посегнал на живота си през 1973 г. Същата година Джон Пол Гети III, братовчед на Андрю, е отвлечен в Италия и държан в плен повече от 5 месеца. 16-годишният младеж е освободен, след като семейството, което получава по пощата отрязаното му дясно ухо, успява да събере откуп от 2,8 млн. долара.

През 1999 г. бащата на Андрю - Гордън, потвърждава, че има второ семейство, което живее в Лос Анджелис. Това става, след като трите му дъщери, родени от друга жена, подават документи в съда за правото да носят фамилията Гети. Разкритието, че прочут композитор и филантроп има второ семейство, въпреки че продължава да живее с настоящата си съпруга Ана, става основна тема в таблоидите, макар че за американския елит това отдавна не е тайна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай