20:00 ч.

01.12.15

1 мин.

428

0

0

Кралев: Ще финансираме талантливите щангисти

от Стандарт |

Кралев: Ще финансираме талантливите щангисти

Министърът на спорта Красен Кралев бе категоричен, че къса всички връзки с родната федерация по вдигане на тежести. Според Кралев финансирането трябва да бъде насочено директно към спортните клубове, в които тренират млади и талантливи щангисти, а не към централата.


"Чувствам се разочарован. Защото от федерацията постоянно идват нови обстоятелства, все нещо се появява. Истината е, че и без участието на световното първенство щяхме да имаме три условни квоти за Олимпиадата. От централата просто опитаха да оправдаят екскурзията до САЩ. Ние направихме поредния компромис и похарчихме 62 000 лева за тази разходка. Направихме много до сега. Но те ни се подиграват. Не трябваше да карат контузени момчета да вдигат в Хюстън. Това не е сериозно. Нямаше смисъл", заяви Красен Кралев.


Спортният министър бе категоричен, че нито той, нито министерството искат да закриват щангите. Според Кралев федерацията сама си се закрива. "Все пак тези скандали, тези безумия, които продължават повече от 40 години, трябва да бъдат преустановени", каза още Красен Кралев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент