Кралев: Ще финансираме талантливите щангисти

Кралев: Ще финансираме талантливите щангисти | StandartNews.com

Министърът на спорта Красен Кралев бе категоричен, че къса всички връзки с родната федерация по вдигане на тежести. Според Кралев финансирането трябва да бъде насочено директно към спортните клубове, в които тренират млади и талантливи щангисти, а не към централата.

"Чувствам се разочарован. Защото от федерацията постоянно идват нови обстоятелства, все нещо се появява. Истината е, че и без участието на световното първенство щяхме да имаме три условни квоти за Олимпиадата. От централата просто опитаха да оправдаят екскурзията до САЩ. Ние направихме поредния компромис и похарчихме 62 000 лева за тази разходка. Направихме много до сега. Но те ни се подиграват. Не трябваше да карат контузени момчета да вдигат в Хюстън. Това не е сериозно. Нямаше смисъл", заяви Красен Кралев.

Спортният министър бе категоричен, че нито той, нито министерството искат да закриват щангите. Според Кралев федерацията сама си се закрива. "Все пак тези скандали, тези безумия, които продължават повече от 40 години, трябва да бъдат преустановени", каза още Красен Кралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай