09:34 ч.

03.11.17

1 мин.

0

2

0

Кралев: Новият закон за спорта ще реши проблема с базите

от редактор |

Кралев: Новият закон за спорта ще реши проблема с базите

Нормално е да вдигнем критериите за финансиране на федерациите, каза министърът

Снимка: БНТ

Новият закон за спорта ще разреши кардинално проблема с базите, собственост на Министерството на младежта и спорта, увери по БНТ спортният министър Красен Кралев.


"Нормално е да вдигнем критериите за финансиране на федерациите", категоричен беше министърът. По думите му, федерации с под 20 души състав не могат да развиват кой знае каква дейност, но и сега има и по-големи федерации, които не получават финансиране. 


Кралев заяви, че бюджетът на министерството е увеличен с 2,3 млн. лв., които ще отидат за заплати, пенсии на пожизнени олимпийци и това е свързано с повишаване на минималната заплата. Той посочи, че никога публичните средства за спорт не стигат, но той е олицетворение на страната и цифрите се увеличават с умерен темп.


За това защо в новия закон не е включено намаляване на данъците за спортните благодетели той каза, че това е проблем, който трябва да се отправи към финансовото министерство, но такава мярка се прилага в страни, където данъкът е 30,40% и където, по думите му, има смисъл.


В новия закон има интересни нововъведения като това, че професионалните лиги могат да бъдат и отделни юридически лица, създава се възможност клубовете да бъдат регистрирани и като търговски дружества и за първи път се създава българска параолимпийска асоциация. Също така за първи път се регулира понятието спортни услуги, обясни спортният министър.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:36 · 12.11.2017
Кралев,законите не решават проблеми.Вземи и въведи някакъв ред и дисциплина в отборите и клубовете и тогава може и да върнеш малка част от достойнството на Българския спорт както беше преди 10-ти ноември 1989 година.!!!!
Потребител · 10:26 · 04.11.2017
Само като му видиш профила - ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ СПОРТИСТ !!!
Сигурно е тренирал ШАХ !!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент