Японско цунами заля националите (ОБЗОР)

Японско цунами заля националите (ОБЗОР) | StandartNews.com

Селекционерът на самураите се бъзика с нашите след 7:2

България претърпя срамна загуба с 2:7 от Япония в полуфинал от "Кирин Къп" в Нагоя. Само за първото полувреме Божидар Митрев извади четири пъти топката от вратата си след попадения на Шинджи Оказаки, Мая Йошида и два на Шинджи Кагава. През второто полувреме играта на нашите се подобри и вкараха два гола чрез Михаил Александров и Ивайло Чоче, но въпреки това японците стигнаха до още три попадения. В последните минути Георги Миланов дори изпорти дузпа, отсъдена за нарушение срещу Галин Иванов. Така България загуби за пръв път от Япония в шестия мач между двата отбора. До сега родните национали имаха 4 победи и 1 равен. Това пък е и най-голямата загуба на националния отбор от последните осем години, когато Сърбия ни би с 6:1 в контрола. А седем гола не сме допускали от 1947 г., когато Унгария ни отнесе с 9:0.

Все пак на 7 юни нашите ще играят срещу Дания за трето място. Тъй като те загубиха от Босна и Херцеговина след дузпи (2:2 в редовното, 3:4 при дузпите).

Японският селекционер Вахид Халилходжич дори намери време да се пошегува с момчетата на колегата му Ивайло Петев. "Страхотен мач от моите момчета! В атака показахме, че сме просто великолепни. Искам да ги поздравя за всичко, което показаха на терена. Но ме притесняват тези два гола, които допуснахме, те не трябваше да падат", отсече Халилходжич.

Можеше и наравно да свършим, шашна Петев

Националният селекционер Ивайло Петев се изказа по доста абсурден начин след мача с Япония предвид тежката загуба. "Поздравления за японците за цялостната им игра в този мач. Всички ние обаче сгрешихме. Сгреших и аз, сгреши и отборът, имаше и много индивидуални грешки, особено в защита. Но, ако гледаме по-общо, имаше възможност да стигнем и до равенство преди почивката. Колкото и да са тежки такива поражения, аз искам да гледам положително. Лошото е, че позволихме твърде много атаки на противника и това постоянно водеше до наши грешки", каза Петев.

Венци захапа треньора за резила

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов захапа здраво националния селекционер Ивайло Петев след резила в Нагоя. "От доста време говоря, че този некадърник няма място в българския футбол. От всякъде го гонят, а ние го взехме да оправя България. Това няма как да се случи. Петев да вземе два пислолета и да се гръмне. Знаете ли къде е Баховица, близо до подху**вица. Нямаше ли треньор от София, че взехме него. Добре, че Япония се смили над нас и не ни би с двуцифрен резултат. Щяха да си кажат - какви са тези куци коне? Защо сме ги поканили", изцепи се пред "Спортал" босът на "белите" пред "Спортал".

Футболистите мислят за лято и море

заяви треньорът на "Астана" Станимир Стоилов. - "Не смятам, че това е лицето, което България ще покаже в квалификациите за Световното първенство. Първо, треньори и футболисти ще си направят нужните изводи и ще изглеждаме по коренно различен начин. Това са дълги полети, разлики в часовете, много от футболистите отдавна са в почивка", каза бившият треньор на "Левски". Мъри сподели пред "Гонг", че дори и мотивацията не е била същата както с Португалия. Според него и класата на Япония е доста голям.

Миланов и компания били на екскурзия

гръмнаха социалните мрежи. "Туристи", пише наш сънародник на своя "Фейсбук" профил. "За какво въобще харчат пари да летят до Япония", сопна се друг. "На моренце и почивка са там, пък за 2 часа срам и до стадиона стигнаха", изцепи се друг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай