Ван Гаал: Няма да взимам нови само заради идеята

Ван Гаал: Няма да взимам нови само заради идеята  | StandartNews.com

Вашингтон. Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че няма да привлича играчи само заради идеята. Холандецът добави, че ще продължи да използва новата за "червените дяволи" система - 3-4-1-2.

Юнайтед победи Ел Ей Галакси и Рома по време на предсезонното турне в САЩ, а спецът призна, че залага на тази схема заради футболистите, с които разполага. Ван Гаал добави, че съставът му не е балансиран.

"Няма как да не използвам тази система", каза мениджърът на пресконференция във Вашингтон преди двубоя с Интер във вторник. В събота пък Юнайтед ще играе срещу Реал Мадрид.

"Няма да купувам играчи само заради идеята", продължи той.

"Един от аргументите да използвам тази система е, че при нея мога да използвам всичките си футболисти. А това е важно. Хавиер Ернандес може да играе като нападател, Дани Уелбек също, може би и Кийн. Той може да се доразвие. Рууни може да играе 10-ка, както и 9-ка. Дори ми каза, че може да играе и като 7-ца и 11-ка", допълни той.

В системата, която използва Ван Гаал двама нападатели са подпомагани от един човек точно зад тях. В средата на терена има два опорни халфа, а по крилата действат халфбекове. Зад тях пък са тримата защитници.

До този момент Юнайтед привлече двама футболисти през лятото - Люк Шоу и Андер Ерера. Изпълнителният директор Ед Уудуърд обаче заяви наскоро, че в клуба разполагат с финансовата мощ да привлекат още нови попълнения.

"Трябва да видим с какво разполагаме, що се отнася до селекция. Сега вече можем да я подобряваме - не само с тренировки, но и с нови трансфери", каза още мениджърът на Юнайтед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай