Ван Гаал: Най-силният ни мач досега (ВИДЕО)

Ван Гаал: Най-силният ни мач досега (ВИДЕО) | StandartNews.com

Вашингтон. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал остана изключително доволен след последния мач на тима - успех с дузпи над Интер.

"Червените дяволи" победиха с 5:3 "нерадзурите" след 0:0 в редовното време на турнира във Вашингтон. В другия мач от надпреварата Рома победи с 1:0 Реал Мадрид с гол на Франческо Тоти. Юнайтед е начело в групата с 5 точки, а в събота ще играе с "белия балет".

"Много съм доволен. Мисля, че изиграхме най-силния си мач от трите ни досега. Интер имаше един точен удар към вратата ни и той дойде от пряк свободен удар. Ние пък имахме 6-7 шанса. Доволен съм и от притежанието на топката. Беше много по-добре от предишните срещи", коментира Ван Гаал.

"Тази вечер съм доволен от представянето на всичките ми играчи и през първото и през второто полувреме. Тренирахме дузпи вчера, както и бяхме упражнявали последователността на изпълнителите. Затова и Де Хеа пази през второто полувреме, защото е най-добър от четиримата ни вратари на дузпи", продължи холандският спец.

Така Юнайтед записа две сухи мрежи в три мача на американска земя. "Първия мач - 0 голове. Втория - страхотен гол на Пянич и грешка на нашия вратар и попадение от дузпа. В третия мач - 0 голове. Справяме се добре, но търсим защитници, защото доста ни напуснаха", допълни той.

"Шинджи Кагава познавам от Борусия Дортмунд, където играеше 10-ка. Исках да го пробвам като 6-ца и 8-ца и на тези позиции игра в първите два мача. Срещу Интер бе 10-ка защото там пожела да играе. Справи се доста по-добре от първите два двубоя", заяви още Ван Гаал, който похвали Люк Шоу и Уилфред Заха, които се появиха на терена след почивката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай