УЕФА разследва Партизан за расистки плакат

УЕФА разследва Партизан за расистки плакат  | StandartNews.com

Кръстени сме на антифашисти, защитават се "гробарите"

Плакат ще докара главоболия и на "Партизан". "Гробарите" ще последват "Лудогорец" и "Стяуа". УЕФА им готви тесла за расизъм заради изцепка на феновете при домакинството на "Тотнъм". Запалянковците издигнаха транспарант, на който пишеше: "Само евреи и п....и" (б.р. използвано е заглавието на култовия сериал на Острова: "Само глупаци и коне"). "Шпорите" често са атакувани с антисемитски лозунги заради квартала, в който са създадени.

"Ние се разграничаваме от този плакат, който противоречи на настроенията в Сърбия, както и сред повечето привърженици на клуба. Той е пълен абсурд в сравнение с историята ни. Ние сме основани в чест на антифашистите в нашата страна и цяла Европа. Като такива осъждаме този акт", гласи становището на клуба.

СНИМКА на плаката - ТУК!

"Това са малоумници!", скочи главният секретар на тима Дарко Грубор. "Тотнъм" сезира хората на УЕФА още на почивката, но въпреки това никой не посмя да свали грозния плакат. "Не го видях, но разбрахме за него. Това е неуважително. Жалко е, иначе атмосферата бе страхотна. Не мога да го приема", обяви мениджърът на лондончани Маурисио Почетино.

В другия мач от групата пък "Бешикташ" записа антирекорд в Европа - 7500 зрители! При това около 3000 от тях бяха с покани от клуба. "Орлите" отчетоха и загуба от около 500 000 евро при издънката 1:1 в "Астерас" (Триполис).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай