Смел "Милан" спря "Наполи" за първото място

Смел "Милан" спря "Наполи" за първото място | StandartNews.com

"Наполи" и "Милан" не се победиха в дербито от 26-я кръг на италианската Серия "А". Двубоят на "Сан Паоло" завърши 1:1, а така домакините пропуснаха отлична възможност да се завърнат на първото място в класирането, изпреварвайки "Ювентус". От своя страна Милан изостана още повече от преките си конкуренти за европейските места, но точката в Неапол може да се окаже много ценна в края на кампанията.

"Червено-черните" играха много защитно срещу тима на Маурицио Сари и почти не направиха грешки. Такава нямаше и в 39', когато домакините поведоха.

При удар на Лоренцо Инсиние топката се отклони от Инацио Абате и попадна в далечния ъгъл, а вратарят Джалуиджи Донарума не стигна до нея. Инсиние отбеляза 11-я си гол за сезона и трети в двата мача срещу "Милан".

Само 5 минути по-късно обаче късметът бе на страната на гостите. Центриране на Кейсуке Хонда бе отклонено от бранителя на Наполи Калиду Кулибали и топката попадна в краката на Джакомо Бонавентура, който с първото си докосване я прати във вратата на Пепе Рейна за 1:1. Халфът на Милан вкара шестото си попадение в шампионата.

През втората част "росонерите" продължиха да се защитават дълбоко в своята половина и почти не оставиха шансове на Гонсало Игуаин и компания. В средата на полувремето резервата Дрийс Мертенс имаше най-доброто положение за гол пред вратата на гостите, но след негов изстрел от 7-8 метра топката се удари в гредата.

"Наполи" не успя да спечели едва за трети път в 13 домакински мача за сезона, а "Милан" удължи серията си от двубои без загуба във всички турнири на 10 (8 от които в Серия "А"). "Червено-черните" продължават да имат само един успех в последните 10 срещи с неаполитанците, както и една победа на "Сан Паоло" в изминалите 18 години.

В класирането "Ювентус" отстава лидер след 26-я кръг. Шампионите имат актив от 58 точки, с една повече от "Наполи". "Фиорентина" е на трето място с 52. Следват "Рома" с 50, "Интер" с 48 и "Милан" с 44 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай