Президентът благодари на "Реал" за Видин

Президентът благодари на "Реал" за Видин | StandartNews.com

Шампионът ни впечатли в Европа, отчете Плевнелиев

Признателни сме за сътрудничеството с Фондация "Реал Мадрид" и за корпоративната социална отговорност на клуба в България. Изявлението направи президентът Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща с представители на еврошампиона. На "Дондуков" 2 дойдоха вицето на "Реал" Педро Лопес Хименес и легендата Емилио Бутрагеньо. В срещата участваха посланикът на Кралство Испания у нас Хосе Луис Тапиа Висенте, министърът на спорта Евгения Раданова, министърът на транспорта Николина Ангелкова, както и собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. "Футболът в България има своите герои, които се състезават и постигат успехи и в най-тежките спортни битки", заяви още президентът Плевнелиев. Държавният глава отбеляза, че българският шампион "Лудогорец" е постигнал впечатляващи успехи в Европа и му пожела успех срещу "Реал".

Държавният глава подчерта, че стартиралият във Видин пилотен проект "Спортни училища за социална интеграция", който се провежда под негов патронаж и с подкрепата на "Реал", вече дава резултати. "Ценим високо постиженията на българските спортисти, но не по-малко важно е да насърчим масовия спорт и да ангажираме повече българи да спортуват", подчерта президентът.

Испанците разширяват школите в България

Вицепрезидентът на испанския клуб Педро Лопес Хименес подчерта, че фондацията на "Реал" поддържа 200 школи в 70 страни. Тя има амбицията да разшири присъствието си у нас, за да подпомогне социалната интеграция на повече български деца. На снощния мач между "Лудогорец" и "Реал" присъстваха 50 деца от футболната школа във Видин, открита с подкрепата на фондацията на испанския клуб.

Домусчиев: Зареждаме нацията с положителна енергия

Една от темите на срещата в Президентството беше разкрита от боса на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. "Обсъдихме колко е добре за България гостуването на такива отбори и как едни такива събития зареждат нацията с една положителна енергия. Празникът започна от днес, еуфорията не е малка. Надявам се на грандиозен празник довечера", сподели Домусчиев пред камерите на БНТ.

Вицето на "Кралете": "Лудогорец" се представя чудесно

Педро Лопес Хименес, вицето на "Реал", също каза няколко думи на излизане от срещата с Росен Плевнелиев. "С президента на България си поговорихме за спорт и всички се обединихме около мнението, че "Лудогорец" се представя чудесно. Техният път е една история за успеха - от трета дивизия до най-високото ниво на европейския футбол. Надявам се двубоят довечера (б.а. снощи) да бъде доминиран от феърплея. Надявам се мачът да се хареса на българската публика", сподели дясната ръка на Флорентино Перес, който не успя да пристигне в София.

Хименес и легендата Бутрагеньо пристигнаха по-късно с мерцедес в ресторанта на Кирил Домусчиев в столичния квартал "Изток". "Стандарт" информира вече подробно за изисканото меню.

Фланелка с дракон за Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с любимия си чуждестранен клуб "Реал". Бившият премиер получи фланелка на Роналдо. Трябва да се отбележи, че екипът е от черните с дракона, които ще направят дебют с "Лудогорец" днес.
"С Антонио Лопес се срещнахме с легендата на "Реал" Емилио Бутрагеньо и вицепрезидента на кралския клуб Педро Лопез Хименес", написа Борисов във Фейсбук, "Аз им показах почетната значка на Кралския клуб, която преди няколко години ми подари президентът Флорентино Перес. Изпратих му чрез тях моите поздравления за спечелената Десета титла на Европа. Бутрагеньо ми пожела да ме посрещне на стадион "Сантяго Бернабеу" като премиер. Поговорихме за мача и за формата, в която се намират двата отбора. Подчертах, че България има много добър отбор и утре ще стискам палци за "Лудогорец", каза Бойко Борисов.

Бяла страст в страната на Стоичков
в. "АС"

Георги, Владислав, Александър, Никола, Бистра, Мартин, Павлин, Мирослав... 180 имена могат да бъдат изредени като членове на фенклуба "Реал Мадрид България". "Страшно се разраснахме през последната седмица, когато приехме 50 нови членове. Ще го видите на стадиона. Всеки от нас има два пропуска. Отиваме 293 души", казва Владислав Владимиров, вицепрезидент на фенклуба. Не всички са от София, има и доста хора от провинцията. Определят страната на Христо Стоичков като солидна "бяла" крепост. "Парадокс, нали!", смее се президентът Георги, "Моето сърце е "бяло" от 1984 година, когато за Испания играеха Камачо, Сантиляна, Гордильо. Иначе фенклубът ни възникна преди три години. Страхотно е, че ни обедини тази кауза".

Владислав подчертава: "В София има фенклубове и на други чуждестранни грандове. Но ние спечелихме последния шампионат. Вкарахме 11 гола на "Барселона".

От вторник фенклубът живее с мача срещу "Лудогорец". "Когато видяхме жребия, празнувахме почти като при спечелването на Десетата. Много от нас не са виждали "Реал" на живо", обяснява Владислав. Георги подхвърля: "Това е знак отгоре! Пътят към 11-ата започва от София".

Фенклубът "Реал Мадрид България" няма да бъде сам в София. Момчетата ще седнат заедно с огромна група от Македония - около 180 души.

Бяла страст на Изток.

Уважение
Уникално представяне на двубоя с "Лудогорец" направи телевизията на "Реал".

Промото включва ключови места в София като храм-паметника "Св. Александър Невски", сградата на Президенството, Военния клуб. Телевизията беше и единствената допусната до обяда, даден от Кирил Домусчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай