Пивоварна лишава Белгия от знамена

Пивоварна лишава Белгия от знамена | StandartNews.com

Лил посреща със списък със забрани гостите си за четвъртфинала Уелс - Белгия, предупреждава "Ла Либр Белжик". В града се очакват между 100 000 и 150 000 белгийци. Минимум 12 000 от тях ще са на стадион "Пиер Мороа", а фензоната ще приеме общо 25 000 с уелсците. На хотелите вече не може да се разчита за преспиване, защото са стопроцентово резервирани, единственият вариант е гостоприемството на местните, допълва "Ла Либр Белжик".

Една от забраните е за белгийските флагове. Те ще бъдат конфискувани, тъй като са брандирани с марката на пивоварната "Жупилер" - конкурент на официалния спонсор "Карлсберг". Но дори да са без лого, те пак не са безопасни. Преди мача с Унгария в Тулуза трима фенове бяха задържани пред стадиона, полицаите снимаха знамето им и изпратиха фотото за проверка. Причината? Надписът "Моленбек": запалянковците били привърженици на кварталния отбор. А Моленбек си спечели печална слава покрай атентатите в Париж и Брюксел. Забранява се и влизането със сакове във фензоната и на стадиона заради риска от атентати. Сериозни лишения очакват и пушачите - те ще трябва да изтърпят няколко часа без цигари, тъй като запалките също са забранени.

В замяна на организационните затруднения, Лил здраво ще припечели. Като начало белгийците ще платят по 40 евро за влак - част от тях ще използват железницата, тъй като кметството предупреди, че инфраструктурата не може да поеме много автомобили. Във фензоната ги очакват нови разходи, почти тройно по-високи - бутилчицата вода е 3,50 евро, кока-колата върви по 4 евро, а хамбургерът - по 7 евро.

Глезят уелсците със закуска за изтрезняване

Ново ястие специално за уелските фенове са приготвили пъбовете във Франция Тук то е вариант на класическата национална закуска и представлява панирано сирене - най-вече чедар, с "добавки" - шунка, яйце и горчица. Домакините го предлагат като най-добрия вариант за махмурлук. "Това ястие ни напомня за в къщи, твърди Клайв Франсис, фен на "Кардиф Сити". "Сиренето тук е различно, с добре изразен аромат", допълва Ендрю Джеймс от Дери. В Лил ресторантите вече са го включили в менютата, заедно с друго традиционното британско ястие - говеждото. Цените са съответно 16 и 18 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай