Петев: Трябва да мислим с главите, не с краката (ОБЗОР)

Петев: Трябва да мислим с главите, не с краката (ОБЗОР) | StandartNews.com

Жега и полупразен стадион очакват националите

Много е важно футболистите да мислят с главите си, а не с краката си, алармира селекционерът на България Ивайло Петев преди заминаването на националите за Палермо. В неделя от 21,45 ч тимът ни излиза срещу Италия в по-скоро мач за честта. "За толкова кратко време не бих казал, че сме забравили мача с Норвегия. Трябва да излезем и да търсим да се надиграваме. Всичко е възможно, но имаме да коригираме доста неща в нашата игра", заяви Петев на тръгване.

"Имам моето обяснение и съм го казал и на тях. За Валери Божинов ще преценяваме следобед на тренировката. Вчера (петък - бел.ред.) гледах мача на Италия. Ще видим утре (неделя - бел.ред.) по какъв начин ще излязат срещу нас, но като цяло от нас зависи ние как ще противодействаме", каза още Петев. "Промени може и да има, но чак много не бих казал. Рискът е прекалено голям. Нямаме какво да губим вече. Трябва да играем малко по-смело. Ако продължим по същия начин, нищо добро не ни чака. Бяхме прекалено плахи. Залогът на мача беше много голям и сковаваше донякъде действията на нашите играчи, но това трябва да ни е пример, защото ще имаме и други такива мачове занапред. Защо пък да бием Италия", завърши Петев.

Жега и влага пък посрещнаха националите в събота в Палермо. Температурите показваха 33 градуса. Боби Михайлов обаче си спести потта и не летя с отбора. На Апенините не очакват много публика за двубоя. До момента едва 15 000 билета са продадени за ст. "Ренцо Барбера".

Мачът с Норвегия още ни е пресен, каза Дяков

Капитанът на България Светослав Дяков призна, че в тима още има горчилка от загубата от Норвегия. "Настроението не е много приятно. Все още мачът с Норвегия е много пресен, но има какво да научим от него. В кухнята ще си останат нещата, които сме си казали и които трябва да подобрим. Дай Боже да изненадаме феновете, напрежението не е отпаднало със сигурност", коментира Дяков.

Съотборникът му в "Лудогорец" Мишо Александров също не бе в добро настроение пред заминаването за Италия. "Когато вече има проблем, лесно може да го посочиш, но е трудно да намериш причината. Търсим я. Да се надяваме, че ще направим добра игра", заяви националът.

Божинов се прави на супермен

Валери Божинов продължава да полага неимоверни усилия, за да се завърне на терена. В интернет се появиха серия от клипчета как българинът блъска жестоко във фитнеса. Валери дори остана без дъх. Участието на Божинов тази вечер срещу Италия все още не е 100% сигурно.

В същото време Ники Михайлов със сигурност няма да пази, което означава, че на вратата ще е Божидар Митрев.

Конте изненадва с пет промени

Селекционерът на Италия Антонио Конте е подготвил сериозни изненади за родните национали в тазвечершната среща. 46-годишният специалист ще направи минимум пет промени в състава си в сравнение с единайсеторката, която използва при победата с 1:0 над Малта, съобщават медиите на Апенините. Националите на "скуадрата" тренираха при закрити врати, което само засилва заканите на Конте, че ще сюрпризира сериозно "лъвовете" довечера. Бившият треньор на "Ювентус" е позволил на играчите си да разпуснат с голф в дните между мача с Малта и домакинството на България.

Евро 2016, Група Н

Италия - България
ст. "Ренчо Барбера", Палермо
Неделя от 21,45 ч, пряко по БНТ

Вероятни състави

Италия: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Пароло, Сориана, Флоренци, Де Роси, Дармиан, Дзадза, Пеле
Селекционер: Антонио Конте

България: Михайлов, Бандаловски, Бодуров, Ал. Александров, В. Минев, Манолев, Дяков-К, Г. Миланов, Златински, Г. Миланов, Попов, Мицански
Селекционер: Ивайло Петев

Съдия: Сергей Карасев (Русия)

От 19,00 ч
Малта - Азербайджан

Норвегия - Хърватия (пряко по Диема спорт 2)

Класиране
1. Италия 7 4 3 0 10:5 15
2. Хърватия* 7 4 3 0 16:3 14
3. Норвегия 7 4 1 2 8:8 13
4. БЪЛГАРИЯ 7 2 2 3 7:8 8
5. Азербайджан 7 1 2 4 4:11 5
6. Малта 7 0 1 6 1:11 1

*Заб.: От актива на Хърватия е отнета 1 точка

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай