Обещаха по Е600 000 на калпак в "Реал"

Обещаха по Е600 000 на калпак в "Реал"   | StandartNews.com

Кралският клуб прибира Е120 млн. при победа над "Атлетико"

"Реал" удари в земята всички футболни отбори, като обяви, че при успех във финала на Шампионската лига над "Атлетико" играчите ще получат премии средно по 600 000 евро. Мачът в Милано тази вечер е повторение на битката за трофея от 2014 г., когато "Белия балет" измъкна победата в продълженията 4:1. Лъвският пай ще отиде за титулярите през сезона, които са играли най-много минути, съгласно споразумението, което тарторите Серхио Рамос, Кристиано Роналдо, Марсело и Пепе договориха на среща с президента Флорентино Перес. На "Сантяго Бернабеу" са изчислили, че ако грабне купата, клубът ще заработи общо 120 млн. евро от Шампионската лига, от участието си в мача за Суперкупата на Европа и в Световното клубно първенство на ФИФА. Това е двойно повече от 52-та милиона, които "Барселона" се похвали, че е прибрала за требъла миналата година. Само от победа в Милано тази вечер приходите за "Реал" ще са 20 милиона.

Поради което клубът е решил да прояви щедрост преди днешния двубой. Премиите на белите са двойно по-големи от бонусите, които например получиха германските национали за спечелената световна титла през 2014 г. И повече от 400 000-те евро, които самите играчи на "Реал" гушнаха за успеха си в Шампионската лига през същата година.

След Лестър Бочели пее и в Милано

Андреа Бочели за втори път през последния месец ще огласи футболно събитие. След като пя за шампионската титла на "Лестър" и на сънародника си Клаудио Раниери, сега италианският тенор ще зарадва и публиката на "Джузепе Меаца" с изпълнение на химна на Шампионската лига. "За мен е огромна чест и ще се постарая да изпея химна възможно най-добре, за да благодаря на всички", коментира Бочели. Преди него пред феновете ще застане и соулпевицата Алиша Кейс.

Продадоха билети за 12 000 евро

За пръв път цената на билет за футболен мач надвиши 12 000 евро, съобщи Ticketbis.com. Няколко от пропуските първа категория за неутралната зона в централния сектор бяха купени от британци за рекордната цена, похвалиха се от фирмата за продажби на билети онлайн. Средната цена на място на "Джузепе Меаца" през последните часове е достигнала 1951 евро, а най-евтините са продадени за по 1000 евро, допълниха оттам. Пропуски за мача са си купили запалянковци от над 40 държави, като търсенето от Испания е нараснало с 145%.

Вероятни състави

"Реал"

Навас
Марсело
Пепе
Рамос
Карвахал
Каземиро
Модрич
Кроос
Роналдо
Бензема
Бейл

"Атлетико"

Гризман
Торес
Коке
Габи
Фернандес
Саул Нигес
Хуанфран
Хименес
Годин
Филипе Луис
Облак

Съдия: Марк Клатънбърг, Англия

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай