НА ЖИВО: Франция - Р. Ирландия (осминафинал)

НА ЖИВО: Франция - Р. Ирландия (осминафинал) | StandartNews.com

Гледай ТУК

Завърши четвъртият осминафинал на Евро 2016. В него един срещу друг се изправиха домакина Франция и Република Ирландия. Мачът е на "Стад де Люмиер" в Лион.

**********************

Край на мача! Франция печели с 2:1!

Уникален пропуск на Жиняк. Той остана сам срещу вратаря, но не можа да уцели вратата.

Франция установи тотален контрол. "Петлите" създават положение след положение. Резервата Жиняк разтресе гредата с много хубав удар. Преди това Гризман пропусна да направи хеттрик, а Пайе също изпорти един шанс.

Става много трудно за Р. Ирландия. Дъфи получи директен червен картон в 66 минута след като спъна Гризман на границата на наказателното поле. От свободния удар потърпевшият уцели главата на Жиру и топката излезе в аут.

"Петлите" направиха пълен обрат. Отново Гризман бележи след чудесен пас на Жиру - 2:1. Минутата е 61.

Франция изравни - 1:1! Гризман взривява трибуните в Лион в 58 минута. Саня центрира от дясно и звездата вкара с глава.

Рандолф избива много мощен удар на Матюиди. "Петлите" опитват да натикат ирландците в наказателното им поле.

Ирландците пак показват зъби. МакЛейн направи добро центриране, но Лорис изби точно преди топката да е стигнала по Лонг.

Франция почва силно второто полувреме. Косчелни изпуска от близо да изравни след пас на Пайе и отклоняване на топката от Погба.

Начало на втората част!

Ирландските фенове изобщо не са забравили ръката на Тиери Анри, която помогна на Франция в плейофа за световното първенство през 2010 г. В плейофите нападателят игра с ръка преди да центрира към Галас за победния гол на "петлите".

Край на първото полувреме!

В края на първата част Пайе и Гризман пропуснаха да изравнят след разбъркване в наказателното поле на ирландците.

Дъфи пропуска да направи 2:0. Защитник се извиси при центриране, но ударът му с глава мина покрай вратата на Лорис.

От трибуните се чуват доста освирквания. Френските фенове са недоволни, защото ирландците почнаха често да лежат по терена. Малко е рано за бавене на времето, но Хендрих може и наистина да го боли.

Президентът на Франция Франсоа Оланд изглежда доста угрижен. И има защо! Р. Ирландия играе умно, а "петлите" са доста объркани.

Погба се опита да изкупи вината си за дузпата. Той стреля от 30 метра, но Рандолф отново спаси. А Р. Ирландия продължава и след 24 минути да води в Лион на Франция с 1:0.

Нова възможност за ирландците. Лорис обаче спаси удар на Лонг.

Гризман отново опита късмета си. Той отигра с глава центриране на Пайе, но вратарят Рандолф спаси. Веднага след това Рицоли спря за кратко мача за да могат двата отбора да пият вода. Доста е топло в Лион. Погба пък поиска медицинска помощ, защото има проблем с дишането.

Французите почват да се изнервят твърде рано. Вместо да търсят гол, Пайе и Жиру си говорят с рефера Никола Рицоли, който за момента ги щади.

"Петлите" реагират веднага. Тимът на Дидие Дешан се опитва да върне гола възможно най-скоро. До момента - неуспешно. Гризман имаше шанс, но не уцели вратата.

Шок! Р. Ирландия вече води с 1:0. Пол Погба спъна Шейн Лонг в наказателното поле още в първите секунди. Никола Рицоли отсъди дузпа. А Брейди я вкара за ужас на всички фенове на "петлите" и хвърли в екстаз цяла Р. Ирландия.

****************

Франция завърши на първо място в група А. "Петлите" се справиха с Румъния и Албания и завършиха 0:0 с Швейцария. Република Ирландия си осигури в последния момент място в тази фаза. Тимът завърши 1:1 с Швеция и падна лошо 0:3 от Белгия. Ирландците обаче шокираха 1:0 Италия и намериха място сред най-добрите трети отбора в групите.

Победителят от този мач ще играе на четвъртфинал срещу Англия или Исландия, които се срещат утре.

Съставите

Франция: Лорис, Саня, Рами, Косчелни, Евра, Погба, Канте, Матюиди, Гризман, Пайе, Жиру
Селекционер: Дидие Дешан

Ейре: Рандолф; Колман, Кеог, Дъфи, МакКарти, Уорд, Брейди, Хендрик, Мърфи, МакЛийн , Лонг
Селекционер: Мартин О'Нийл

Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай