Може да забранят мачове в Украйна заради бой

Може да забранят мачове в Украйна заради бой | StandartNews.com

Грозни сцени се разиграха на трибуните по време на почивката на мача между "Днепър" и "Копенхаген" (0:0) от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Срещата се игра в Киев въпреки размириците в Украйна. Местни привърженици започнаха да се бият със стюарди на стадиона. Те изкъртиха металните заграждения и започнаха да налагат пазители на реда. Второто полувреме бе отложено с половин час.

Впоследствие хулиганите се насочиха и към агитката на датския отбор, която беше натикана в един от ъглите на съоръжението. След кратка разправия се стигна само до кражба на знамената на скандинавските фенове, но никой не пострада.

Очаква се решение на УЕФА по казуса, като нищо чудно този път централата да забрани да се провеждат мачове в Украйна, поне докато не се успокои обстановката в страната.

"Легия" удари шамара на деня

Полският "Легия" хвърли една от бомбите на вечерта в ШЛ, като удари 4:1 у дома "Селтик". Така отпадането на шотландците от най-комерсиалния турнир изглежда реално. "Армейците" от Варшава пропуснаха да бият с повече гостите. Хърватинът Ивица Върдоляк изпусна дузпа в 59-ата минута. Това не попречи да вземе топка в края, когато съдията отново посочи бялата точка в пеналта на "Селтик". Върдоляк обаче изтърва и втората дузпа.

Резултати

Шампионска лига, III кв. кръг, първи мачове:

"Спарта" Пр - "Малмьо" 4:2, "Слован" - "Шериф" 2:1,
"Дебрецен" - БАТЕ 1:0,
"Актобе" - "Стяуа" 2:2,
"Карабах" - "Залцбург" 2:1,
АЕЛ - "Зенит" 1:0,
"Днепър" - "Копенхаген" 0:0,
"Хелзинки" - АПОЕЛ 2:2,
"Грасхопърс" - "Лил" 0:2,
"Фейенорд" - "Бешикташ" 1:2,
"Стандард" - "Панатинайкос" 0:0,
"Олборг" - "Динамо" З 0:1,
"Марибор" - "Макаби" ТА 1:0,
"Легия" - "Селтик" 4:1.
* Реваншите са на 5 и 6 август

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай