Лош късмет за "Лудогорец" в Букурещ

Лош късмет за "Лудогорец" в Букурещ | StandartNews.com

Букурещ. Късметът не бе на страната на "Лудогорец" в Букурещ. Снощи разградчани загубиха от Стяуа с 0:1. Попадението в мача от плейофите на Шампионсла лига се случи само 2 минути преди края на редовното време (88). Преди това румънците изпуснаха дузпа.

Точен за Стяуа бе Александру Чипчиу, а вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов бе в отлична форма и спаси няколко топки.

Като цяло и двата отбора започнаха двубоя равностойно. Румънците имаха възможност да поведат в 34-ата, но пропуснаха. След нарушение на Йордан Минев в наказателното поле съдията Феликс Брих отсъди дузпа в полза на Стяуа, но Стоянов отрази удара на Александру Чипчиу. Румънецът няма да играе на реванша в София, защото получи жълт картон в 35-ата минута.

Мисиджан и Марселиньо се пробваха през първото време да уцелят вратата на Стяуа, но нямаха шанс.

"Лудогорец" започна второто време доста по-добре от съпреника си. Михаил Александров можеше да вкара първи гол за "орлите" в 48-ата минута, но топката срещна гредата. В 88-ата Чипчиу се възползва от грешка в защитата на разградчани и вкара гол.

Реваншът между двата отбора ще бъде след седмица в София - на 27 август.

"Отборът игра добре. И в двете полувремена имахме възможности да вкараме гол. Съжалявам, че три минути преди края Стяуа поведе с 1:0", каза след края на мача наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев.

Константин Гълка: Отиваме в София за победа

Треньорът на румънците Константин Гълка бе доволен от своите футболисти, но похвали и разградчани. „Изиграхме много комплексен и труден мач. "Лудогорец" не ни даде много пространства. "Лудогорец" е много добър отбор. Те имат страхотни футболисти. Отиваме в София за победа", каза той.

„Преди самия мач говорихме с Кешеру и реших той да не започне титуляр. За това избрахме да играем с Кипчиу като нападател. Имахме нужда от бързина", коментира треньорът на Стяуа.

„Кипчиу ще ни липсва в София. Добре, че все пак вкара гол. Голът бе отбелязан от много трудно положение. Не му се сърдя за пропуснатата дузпа. На всеки може да се случи да пропусне", продължи треньорът.

„Дори при 0:0 нямаше да сме много разочаровани, защото отново щяхме да отидем в София, за да победим", изтъкна Гълка.

„При мен няма титуляри и резерви. Колкото повече футболисти използваме, толкова по-голям опит трупат те. Сънмартян бе впечатляващ. Използвах го отдясно, за да насища тази зона. Дано лекарят на отбора се справи с контузията на Танасе и той бъде готов за реванша", каза още Гълка.
„Лудогорец има много добри футболисти, но ние имаме още по-добри. Не се получи нито играта на Хамза, нито на Марселиньо, защото такава е играта на Стяуа. Не даваме на съперника да дишаю", обясни той.

„Латовлевич игра много добре. Той сгреши, но игра много добре. Направихме крачка напред, но нищо повече. Отиваме да победим в София. Ние изиграхме добър мач. Атмосферата на стадиона бе фантастична. Заедно с тях победихме Лудогорец. Сънмартян е магически халф. Лично Виктор Пицурка ще реши дали да го повика в националния отбор", заключи Гълка.

Владо Стоянов: Румънците имаха чист късмет

Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов, който спаси дузпа и още едно чисто положение пред вратата, обясни пред бТВ след загубата, че румънците са имали чист късмет в срещата.

„Не са толкова страшни, вече го видяхме този мач, първото полувреме излязохме доста припрени и сковани, не знам на какво се дължи, може би дойде в повече напрежението. През второто започнахме да играем по-отпуснато и нещата почнаха да ни се получават, стигнахме до 2-3 положения, това е чист късмет, резултатът не е толкова фатален, мисля, че имаме сили в София", каза Стоянов.

„Всичко е усет, днес се получи, това е добре. Трябва да играем отпуснато, за да покажем истинските си възможности и трябва агресивно от първата минута да подходим, и с подкрепата на публиката се надявам да ги победим", каза вратарят за спасената дузпа през първото полувреме.

„Миналата година на плейофа с Базел може би не осъзнавахме какво е да играеш на такава фаза. Миналата година видяхме, след това в групите също и мисля, че тази година наистина почувствахме какво е Шампионска лига, и се надявам всеки да даде максимума от себе си, защото не всеки ден се играе в Шампионска лига", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай