Конте: Крихме се за България

Конте: Крихме  се за България | StandartNews.com

Култови лафове на Трапатони взривиха Италия

Треньорът на Италия Антонио Конте се закани да изненада сериозно българския национален отбор утре на "Ренцо Барбера" в Палермо. "Срещу България се подготвяме по различен начин в сравнение с двубоя с Малта. В неделя ще има промени. Не всеки може да изиграе два мача в рамките на три дни", призна италианският специалист. Той също не скри радостта си от минималния успех с 1:0 над Малта. "Създадохме много положения, но вкарахме само едно попадение. Важното е, че спечелихме. Групата ни е много балансирана. Три тима сме събрани в едва три точки. Във футбола никой не ти дава нищо. Азербайджан измъчи сериозно Хърватия. Вече няма отбори слабаци", заяви 46-годишният треньор на "адзурите". В герой за "скуадрата" се превърна Грациано Пеле, който заби единствения гол в срещата. Таранът на "Саутхямптън" беше обвинен, че е вкарал попадението с ръка, но отказа да си признае. "Не си спомням дали докоснах топката с ръка. Като видя повторението, ще ви кажа", заяви голаджията след срещата. Междувременно най-интересното нещо в двубоя между Италия и Малта се оказаха коментарите на легендата Джовани Трапатони. Специалистът взриви всички италиански сайтове с култовите си изказвания по време на мача. "Защитата на Малта е като гъба. Пускаш й вода, а тя попива, попива, попива", беше един от множеството бисери на Трап.

Бертолачи напусна
"Скуадра адзура"

Асът на "Милан" Андреа Бертолачи напусна лагера на италианския национален отбор, след като се контузи при победата над Малта. Халфът, за когото "росонерите" броиха 20 млн. евро през лятото, е с разтегнат адуктор и няма да играе срещу България в неделя. От клубния му тим са настръхнали и се страхуват, че той ще пропусне голямото дерби с "Интер" на 13 септември. Халфът на "Лацио" и "скуадрата" Марко Пароло от своя страна демонстрира завидно самочувствие преди мача с родните национали и вече гледа напред към Евро 2016. "Искаме да си гарантираме класирането математически. Това може да стане при победа над България", закани се 30-годишният играч.

Бежанци и Лукарски
ще гледат нашите

Бежанци ще викат утре за Италия в двубоя с България. Политици от Палермо, където ще се играе мачът, са взели решение да дадат безплатни билети на 11 мигранти. "Искаме да привлечем вниманието на Европа към трагедията, която засяга милиони бежанци", заяви местният политик Росарио Филорамо. Срещата с Малта започна с минута мълчание за загиналите край Бодрум деца и възрастни. Междувременно стана ясно, че родните национали ще се радват на ВИП подкрепа из трибуните на "Ренцо Барбера". Министърът на икономиката Божидар Лукарски отпътува заедно с "лъвовете" за Палермо. Освен на двубоя, той ще присъства на среща с местната търговска камара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай