Кайсара - "менте" за милиони

Кайсара - "менте" за милиони | StandartNews.com

Покрай драмите с "Локо" (Сф), ЦСКА и смяната на собствеността в "Левски", един от най-големите трансфери в родното първенство остана на заден план. При условие, че от години не бе продаван футболист за над 4 млн. евро. и в позабравена за родната действителност дестинация като Германия. Но се случи. "Шалке" преследваше цяло лято един от най-постоянните играчи на "Лудогорец" Жуниор Кайсара. Бразилецът с широката усмивка привлече вниманието на половин Европа с изявите си в Шампионската лига, а преди това и в Лига Европа. Сега в касата на "орлите" ще влязат около 6 млн. евро. Доста добра сума за футболист, който е взет малко по-случайност. Историята гласи, че скаутите на "Лудогорец" отишли в Португалия за един, но се върнали с друг - именно Жуниор Кайсара. За капак той се подвизава в този мач като ляв бек по неволя. Налага се да запълва дупки. Истинската му сила обаче е в дясната зона. И това се видя в Шампионската лига. Нищо, че като ляв бек записва и първата си голяма победа.

Жуниор е принуден да играе на неприличната за него зона и на 23 април 2009 г. Тогава той се състезава за "Алажоано" като преотстъпен от "Санто Андре". Мачът е за купата. Съперник е не кой да е, а "Сантос". Тимът на Кайсара изглежда обречен, но чудото се случва. Жуниор се справя с най-опасния играч на противника - 17 годишното чудо Неймар. Съотборникът му Жуниор Аморим бележи и сензацията е готова - 1:0. Касара пък е единственият фен на "Сантос", който си тръгва щастлив от стадиона. "Няма да го забравя никога. Цялото ми семейство бе на трибуните със знамена, стана истински карнавал", спомня си защитникът. Следва ново преотстъпване на "Америка", за да се стигне до 2010 г. Тогава треньорът на "Жил Висенте" Пауло Алвеш е на лов за играчи в Бразилия. Той запълва времето си като гледа мач между юношески отбори, в които Жуниор рита случайно и го забелязва. "Санто Андре" обаче не иска да се разделя лесно с него и го пуска само под наем. Помага на новият си тим да се изкачи на първото място във Втора лига, но идва шок. "Жил Висенте" е наказан да стои пак при слабаците, защото е ползвал нередовен играч - Матеус от Ангола. "Беше шокиращо. Няма да го забравя за цял живот. Прецакаха ни от "Брага"!", ядосва се и до днес Кайсара. Но като цяло няма нищо против Брага като град. Там има сериозна бразилска колония, в която бързо се вписва. "Страхотни времена. Бяхме заедно, цял отбор. Имаше и момчета от "Бенфика", разказва Жуниор. Португалия обаче му оставя друг отпечатък. Променя акцента си. "И до днес останалите бразилци ме бъзикат, че съм менте. Не съм говорел нормално", смее се Кайсара.

От 2012 г. той стана част от "Лудогорец". Като футболист на "орлите" се ожени в родината си за приятелката си Грациеле, а на 7 май 2013 г при победата с 5:1 над "Етър" получи и радостната новина - стана татко на момче, което бе кръстено Лука. През миналата година се сдоби и с български паспорт. "Искам да играя за националния ви отбор. Ясно, че е в бразилския няма кой да ме вземе", обяви Кайсара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай