Гари Спийд намерен обесен

Гари Спийд намерен обесен | StandartNews.com

Лондон. Селекционерът на националния отбор на Уелс Гари Спийд е открит мъртъв тази сутрин, трагичната и шокираща вест разпространиха светкавично информационните средства на Острова. 

42-годишният треньор, който преди малко повече от месец изведе отбора на своята страна на стадион "Васил Левски" и извоюва победа с 1:0 над нашите национали, се е самоубил. Тялото му е било открито да виси безжизнено на бесилка в дома му в Честър. Би Би Си получи потвърждение от Футболната федерация на Уелс, че Спийд сам е отнел живота си.

"Футболната асоциация на Уелс със съжаление обявява смъртта на мениджъра на националния отбор Гари Спийд. Изразяваме своите съболезнования към семейството му", се казва в официално изявление на федерацията.

Удивително е, че вчера Спийд гостува на Би Би Си и анализира двубоя на "Манчестър Юнайтед" и "Нюкасъл" и другите мачове от Висшата лига.

Спийд е легендарен футболист на "Лийдс", за който играе от 1988 до 1996 г. По-късно халфът, който е на второ място по изиграни мачове за националния отбор на Уелс - 85, стана любимец и на феновете на "Нюкасъл" (1998 - 2004). Играл е още за "Евертън",
"Болтън" и "Шефилд Юнайтед".

Съсед на Спийд е бившият английски национал, носител на Златната топка 2001 и настоящ нападател на "Манчестър
Юнайтед" Майкъл Оуен. "Не мога да повярвам. Само преди няколко дни се поздравихме докато изпращахме децата си на училище. Потресен съм. Живеехме в съседство и нашите семейства се познаваха. Той беше само на 42 години. Има двама сина. Трагедия!", заяви покрусеният Оуен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай