Бой между феновете на Зимбру и ЦСКА, цирк на брифинга на Младенов

Бой между феновете на Зимбру и ЦСКА, цирк на брифинга на Младенов  | StandartNews.com

Кишинев. Масов бой си спретнаха агитките на молдовския Зимбру и ЦСКА. "Червените" завършиха 0:0 при гостуването си в Кишинев и отпаднаха още във втория кръг на Лига Европа. С трагичното си представяне "армейците" си навлякоха гнева на своите фенове, които бяха тръгнали към летище в молдовската столица, за да линчуват тима, информира Спортал.

На път за летището обаче "червените" фенове били пресрещнати от част от агитката на Зимбру. Последвало меле, което не продължило дълго заради адекватната намеса на полицията. Фен на ЦСКА е пострадал по-тежко, след като е бил ударен с камък.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов пък сътвори любопитна ситуация след двубоя. Специалистът говори пред българските медии, след което си тръгна. Местните журналисти обаче заплашиха, че ще се обърнат към УЕФА, тъй като спецът е длъжен да говори и пред тях.

Младенов в крайна сметка реши да задоволи интереса на молдвските репортери. Те му зададоха въпрос на английски, а треньорът на ЦСКА им отговори в рамките на пет минути на български език. По правилата на европейската футболна централа домакините са длъжни да осигурят преводач.

Иначе Стойчо Младенов намери оправдание за отпадането от молдовците.

"Паднахме в мач, в който всички се надявахме и вярвахме, че можем да го вземем и да елиминираме Зимбру. Има си закономерности във футбола, не може да сме се събрали преди 15 дни и да искаме да вземем Купата на УЕФА. Не сме подготвени за този тип мачове, времето не ни достига. Орисията ми е да правим отбори за 15-20 дни и с равни мачове да отпадаме от тези турнири", коментира Младенов, цитиран от Гонг.

"Аз знам какво е състоянието на всеки един футболист. Не ни достигна един гол, неправилно играхме в последните минути. Беше лесно за тях, имахме шансове, но не успяхме да ги реализираме", допълни той.

"Венци Василев има счупен пръст", разкри още треньорът.

"Да не говорим за притеснения, трябва да обиграем този отбор, с победите идва и самочувствието. Бяхме по-добрият отбор, и в София се видя. Зимбру бяха по-пъргави, бързи, печелеха единоборствата. Знам в какво състояние е отбора", каза още Младенов.

"Ще има промени, ще има по-свежи хора в следващия мач. Забравяме мача и се концентрираме върху двубоя с "Левски". Оставяме този мач в историята. Трябва да надделеем над "Левски", както го правехме миналата година", продължи спецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай