Блатер натопи Саркози и Вулф

Блатер натопи Саркози и Вулф | StandartNews.com

Президентът в оставка на ФИФА Сеп Блатер хвърли поредната бомба. 79-годишният швейцарец обвини Германия и Франция в упражняване на политически натиск при избирането на домакин на Световното. Бившите президенти на двете страни Кристиан Вулф и Никола Саркози попаднаха на мушката на Блатер.

"Саркози и Вулф се опитваха да окажат влияние върху техните представители, които имат право на вот. Това е причината сега да имаме Световно в Катар. Тези, които взеха това решение трябва да поемат отговорността за него", изпъчи се Блатер пред "Велт ам Зонтаг".

Той продължи с гръмките си слова и хвърли повече яснота върху желанието на Германия Мондиалът през 2022 да си остане в Катар. "Погледнете немските компании. "Deutsche Bahn", "Hochtief" и много други имат проекти в Катар още преди да им дадем домакинството", заяви босът на световния футбол. Той за пореден път се опита да измие ръцете си и да се дистанцира от избухналия корупционен скандал в организацията, която ръководи.

"ФИФА ли е отговорна за всичко, което се случва във футбола? Какво става в някое село, някъде по света?", сопна се Блатер. Босът на ФИФА разкри каква е неговата мисия. "Готов съм да се бия. Не за себе си, но за ФИФА. Опасявам се, че искат да унищожат организацията, която помогнах да се създаде. Нямам от какво да се страхувам", обяви още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай