Алпинистът Льов качи най-високия връх

Лятото се къпя между 3 и 5 пъти на ден, споделя селекционерът

Алпинистът Льов качи най-високия връх | StandartNews.com

Бащата на Йоги бил военнопленник от II световна война

През целия си живот селекционерът на Германия Йоаким Льов се е стремял към най-високото. Понякога се е получавало, понякога - не. Миналата неделя Йоги успя да изкачи най-високия връх в своя живот - вдигна световната титла с Германия. Разбира се - Льов има тренинг в алпинизма. Той се опита да постигне тази цел през 2006 и 2010 г., но тогава малко не му стигна. Всъщност катераческите му тренировки започват още през 2002 г. Тогава Льов успява да покори най-високия връх в Африка - Ухуру (5895 м). "Заедно с един мой приятел и двама помагачи го направихме. Това беше за здраве", признава Льов.

За толкова популярна личност - животът му е доста скромен. Дълго време селекционерът на Германия пазеше личния си живот в пълна тайна, докато не плъзнаха слухове, че е хомосексуaлист заради начина му на обличане.

Питайте жена ми дали съм гей

отговаря Льов на нападките. Йоги и Даниела са типичният пример за детска любов. Двамата се запознават като тийнейджъри. Те стават гаджета, когато той е само на 17 г. "Тогава имах две страсти - Даниела и футболът. О, почакайте - това е така и сега", казва Льов. Те се запознават в училищния двор, след като тя му помага да свали заседнала футболна топка на дърво. В момента двамата живеят в малка къща във Фрайбург. Нямат деца.
Фактът, че са заедно още от детските години, е добре дошъл заради работата му. Половинката му е израснала с динамичния му начин на живот и отдавна е преглътнала факта, че Льов отсъства често. "Жена ми е наясно от самото начало, че не работя в банка със строго определено работно време. Тя е свикнала и е абсолютно независима личност. Когато съм няколко дни свободен, си оставам у дома при нея. Освен че сме съпрузи, сме много добри приятели", признава треньорът.
Той разкрива, че

всеки ден получава любовни писма

"Не знам защо се получи така, но пощенската ми кутия е пълна с послания от момичета. Жена ми не ревнува от това. Често пъти сядаме край камината и ги четем и се смеем заедно", споделя Льов.

Въпреки че поддържа перфектна форма, специалистът разкрива доста свои недостатъци. "Няма човек на този свят, който яде повече сладко от мен. Обичам всичко - шоколад, десерти, сладкиши. Изяждам ги всички! Освен това пуша от време на време "Marlboro light". Най-често след вечеря. Обичам хубавото червено вино. С брат ми Маркус пушенето е много спокойно", признава Льов, който се оказа и пристрастен към банята. "През лятото се къпя между 3 и 5 пъти на ден. Зимно време е по-рядко. Обожавам и да кисна във ваната с жълтото ми гумено пате. Това взимането на душ не ми отнема толкова време колкото бръсненето. Всеки ден съм пред огледалото. Шишетата с пяна свършват непрекъснато", разкри Льов. Епилира цялото си тяло, прави си процедури на краката и не може без крем за лице, защото кожата му е много чувствителна. През свободното време треньорът обожава да слуша музика. Най-любими са му германските шлагери. Обича още рок, поп кубинска и латиноамериканска музика. Предпочита парфюмите на "Лагерфелд" и "Армани".
Оказва се, че извън терена, Льов е много хазартен тип. От време на време

харчи парите си в казината

Най му харесват рулетките.
Йоаким Льов признава, че родителите му са били доста строги и правилата вкъщи са били железни. "Имахме строго определен ред за банята. Не го понасях, защото баща ми седеше под душа повече от половин час, а за мен оставаха само 10 минути", разкри Йоги. Татко му е участвал във Втората световна война. Той дори е бил руски военнопленник в продължение на 7 години. "След като се завърна, подновихме занаятчийския бизнес", допълва Льов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай