Слагат микрочип в главата на Шумахер

Слагат микрочип в главата на Шумахер  | StandartNews.com

Лозана. Седемкратният шампион от Формула 1 Михаел Шумахер може да проходи и да проговори още до края на лятото, информират световните агенции. По всяка вероятност Шуми ще се подложи на експериментално лечение - той ще бъде опериран от неврохирурзи от Хърватия, които ще сложат специален микрочип в мозъка му.

Германецът в края на миналата година претърпя тежък инцидент по време на ски, когато удари главата си при падане. Той бе в състояние на кома, от която бе изваден преди близо месец.

Микрочипът пък трябва да стимулира бързото възстановяване на основните двигателни функции на бившия пилот. В момента Шумахер е парализиран и почти не може да говори. Той бе преместен от клиниката в Гренобъл и в момента е в отделение в Лозана.

Медиите в Австрия твърдят, че от семейството на легендата са се свързали с водещите специалисти в тази област Дарко Чуди и Ведран Делетис. Те вече са извършили няколко подобни операции, а резултатите от тях са били много добри.

В същото време се появиха и информации, че Шумахер може скоро да бъде преместен в дома му, където той ще продължи рехабилитацията

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай